iPhone X – CAND s-a Decis Eliminarea Touch ID

iPhone X ar fi fost dezvoltat de catre compania Apple cu Face ID de la bun inceput, decizia de a nu implementa Touch ID fiind luata acum mai bine de 1 an.

iPhone X nu are Touch ID, sistemul de securitate biometrica baza pe scanarea amprentei degetului fiind eliminat de catre compania Apple din noul sau telefon cu ecran OLED. Inainte ca iPhone X sa fie prezentat, pe internet au aparut o multitudine de zvonuri care sugerau faptul ca Apple cauta sa integreze Touch ID sub ecranul telefonului, insa acum aflam ca realitatea ar fi una complet diferita in Cupertino.

iPhone X ar fi fost gandit de catre compania Apple cu Face ID de la bun inceput, conform unor informatii oferite de catre surse din interiorul celor de la Apple. Practic, Apple a gandit iPhone X cu acel decupaj in ecran inca de cand a inceput sa dezvolte acest telefon, iar ceea ce vedem acum este rezultatul a peste 1 an de munca, in care Touch ID ar fi lipsit complet din procesul de dezvoltare al iPhone X.

iPhone X a fost practic telefonul pe care compania Apple a dorit sa il faca in totalitate fara Touch ID pentru a putea scapa de aceasta tehnologie cel putin din aceste produse. Asa ni se prezinta acum situatia implementarii Face ID in iPhone X dupa ce zvonurile privind esecul americanilor s-au dovedit a fi adevarate, asa ca e posibil ca Apple sa incerce acum sa schimbe povestea pentru a iesi bine in final.

iPhone X – cand s-a decis eliminarea Touch ID

iPhone X nu putea fi lansat cu Touch ID decat daca Apple implementa un cititor de amprente in eleganta carcasa de sticla, dar asta nu s-a intamplat, spre multumirea tuturor. Face ID nu pare as fie chiar atat de rapid ca Touch ID deocamdata, insa ar putea fi mult mai exact si ai sigur, asa ca Apple incearca sa prezinte schimbarea pentru iPhone X ca una care a fost pregatita de ceva vreme si nu facuta inopinat.

iPhone X are Face ID si viitoarele modele ale iPhone vor avea aceasta tehnologie implementata, deci nu vom mai vedea in urmatorii ani, sau vreodata, un cititor de amprente sub ecran. Compania Apple a facut practic un schimb de tehnologii care va ramane valabil pentru multi ani de acum inainte, iPhone X fiind initiatorul unui trend al schimbarii majore pentru linia de produse a companiei Apple.

iPhone X va fi primul produs care va avea Face ID incorporat, insa tehnologia va ajunge in viitor si la alte modele ale iPhone, plus cel mai probabil la tabletele iPad. Este de altfel foarte normal ca Apple sa ofere Face ID nu doar in iPhone, ci si in iPad, iar acum ramane doar de vazut cat va dura pana cand schimbarea majora va fi facuta si pentru tabletele celor de la Apple.