iOS 11 – TOATE NOUTATILE pentru iPhone si iPad

iOS 11 aduce foarte multe noutati pentru iPhone si iPad, de la camera, la dock, la Safari, la multitasking, la aplicatii, pentru QuickType si nu doar atat.

iOS 11 va fi lansat de catre compania Apple peste doar cateva zeci de minute, foarte multe iPhone si iPad urmand a instala actualizarea disponibila de astazi. iOS 11 a fost testat de catre compania Apple in 10 versiuni beta de-a lungul verii, un nou record pentru un update al iOS, insa asta ar trebui sa garanteze faptul ca avem parte de cea mai buna experienta de utilizare a sistemului de operare pe iPhone si iPad.

iOS 11 vine cu foarte multe noutati pentru iPhone, iPad si iPod Touch, compania Apple avand grija sa ofere peste 100 de schimbari mai mult sau mai putin importante pentru noi. In acest articol va voi vorbi despre cele mai importante noutati oferite pentru iOS 11 de catre compania Apple, iar asta pentru ca este bine sa stiti ce veti primi dupa ce veti instala actualizarea in telefoane si tablete incepand de astazi.

File – Aplicatia care aduna toate fisierele din Cloud

iOS 11 ne aduce o noua aplicatie numita Files, de la care unii sperau ca va oferi acces la fisierele de sistem ale iOS, dar care in final ofera cu totul altceva. Mai exact, noua aplicatie Files pentru iOS 11 este gandita pentru a fi un hub al tuturor fisierelor pe care noi le avem incarcate in diverse servicii de tip cloud precum iCloud Drive, Dropbox, Box, sau Google Drive.

Aplicatia Files pentru iOS 11 nu ofera acces la fisierele de sistem ale iOS si nici macar nu afiseaza intr-o singura interfata pozele, clipurile video si muzica din iDevice-urile noastre. Android are aplicatii care pot face asta, insa in iOS 11 aplicatia Files este gandita pentru a prelua informatii din diverse servicii web si nu din iDevice-uri, totul probabil pentru a nu afecta securitatea iOS.

Ideea celor de la Apple cu aplicatia Files a iOS 11 este una buna, deoarece aduce in iPhone sau iPad fisiere din toate serviciile cloud folosite, indiferent de dispozitiv. Mai exact, fisiere incarcate din iPhone, iPad, Mac, sau orice alt calculator, pot fi vazute in aplicatia Files a iOS 11 atat timp cat ele trec printr-unul dintre serviciile cloud suportate.

“Noua aplicație Fișiere aduce la un loc toate fișierele tale. Poți să răsfoiești, să cauți și să-ți organizezi toate fișierele într-un singur loc. Și există un loc dedicat special fișierelor tale recente. Nu doar pentru cele de pe iPad-ul tău, ci și pentru cele din aplicații, de pe celelate dispozitive iOS, din iCloud Drive și din alte servicii precum Box și Dropbox.”

Noul Dock pentru iPad este prezent peste tot si cu functii noi

iOS 11 aduce pe iPad un nou dock care poate fi accesat din orice aplicatie pe care o avem deschisa pentru a ne oferi acces rapid la aplicatiile favorite salvate in el, dar si la cere deschise recent. Compania Apple permite activarea dock-ului printr-un simpla glisare de jos in sus facutape ecranele tabletelor noastre, el permitand inclusiv adaugarea unui numar mai mare de aplicati decat pana in prezent.

Mai mult decat atat, folosind acest nou dock pentru iPhone si iPad putem trece de la o aplicatie la alta, deschise in fundal, printr-o simpla glisare facuta din stanga spre dreapta in dock. iOS 11 ofera aceasta functionalitate pentru toate tabletele iPad care sunt compatibile cu sistemul de operare, imbunatatirea fiind una majora.

“Noul Dock reprezintă o schimbare fundamentală pentru iPad. Acum disponibil din orice ecran. Așa că poți să deschizi și să treci de la o aplicație la alta printr-o simplă glisare. În plus, poți să-l personalizezi cu și mai multe din aplicațiile tale favorite. Dock se schimbă pe măsură ce lucrezi. Aplicații sugerate inteligent – precum cele pe care le-ai deschis recent și ultima aplicație utilizată pe iPhone sau Mac – apar în partea dreaptă a Dockului.”

Multitasking regandit pentru tabletele iPad

iOS 11 vine cu un nou sistem de multitasking pentru tabletele iPad, el combinand aplicatiile deschise in fundal cu Control Center si noul dock, pe care il puteti vedea mai sus. Apple a regandit intregul sistem de multitasking pentru a permite utilizarea tabletelor intr-un mod mai productiv, toate functiile importante fiind afisate intr-o singura interfata cu noi metode de a inchide aplicatiile deschise in fundal.

Folosind noul sistem de multitasking putem trage o aplicatie din dock peste una deschisa pentru a le afisa pe ambele in acelasi ecran, ele fiind active in Slide Over si in Split View. Mai mult decat atat, Apple a creat App Spaces in care listeaza aplicatiile noastre favorite multumita unui comutator de aplicatii regandit pentru iOS 11, schimbarea fiind una extrem de utila.

“Cu iOS 11 este mai ușor și mai intuitiv ca oricând să faci multitasking. Poți să deschizi o a doua aplicație direct din Dock, iar ambele aplicații rămân active atât în Slide Over, cât și în Split View. Poți să tragi a doua aplicație în Slide Over la stânga. Poți găsi cu ușurință App Spaces, cu toate aplicațiile tale favorite, în Comutatorul de aplicații reproiectat.”

Drag & Drop – trage orice peste aplicatii prin simple glisari

iOS 11 aduce pentru iPad o functie drag & drop care permite copierea de continut dintr-o aplicatie in alta, sau intre diverse meniuri folosind simpla selectare si tragere a acestuia. Vorbim despre functionalitate pe care sistemele de operare pentru calculatoare le au de ani si ani de zile, dar care iOS 11 o aduce in terminalele mobile ale Apple intr-un mod foarte util.

iOS 11 permite folosirea functiei drag & drop pentru a muta texte, poze, si fisiere dintr-o aplicatie in alta prin simpla mentinere a lor selectata in ecran. Cu continutul selectat, iOS 11 permite transferul rapid al continutului intre aplicatii deschise in acelasi ecran, sau deschiderea unor noi aplicatii in care acel continut sa fie introdus, totul extrem de simplu si usor, asa cum ar trebui sa fie in mod normal.

“Cu Drag and Drop pe iPad, poți să muți text, poze și fișiere dintr-o aplicație în alta. Și datorită faptului că e o funcție concepută pentru marele ecran Multi-Touch al iPad-ului, poți face aceste mutări ca prin magie. Poți să atingi și să muți apropape orice, oriunde pe ecran.”

Notite – aplicatia care se transforma in scanner de documente

iOS 11 are o functie foarte utila incepand de anul acesta, compania Apple luand decizia de a implementa in aplicatia Notes, Notite, un scanner pentru documente. Vorbim despre un software avansat care permite recunoasterea documentelor care sunt plasate in fata camerei unui dispozitiv care ruleaza iOS 11, ele fiind inregistrate fara margini, sau umbre.

Compania Apple ne spune in descrierea de mai jos pentru functia de scanare a documentelor ca ea este una foarte avansata, iOS 11 oferind ceva ce doar aplicatii ale App Store aveua pana acum. Functia pentru scanarea documentelor disponibila in iOS 11 este implementata pentru a oferi suport extins pentru Apple Pencil, el permitand si semnarea rapida a acestora.

Pentru a scana documente folosind aplicatia Notes, Notite, a iOS 11 trebuie doar sa o deschideti, sa intrati intr-o notita si sa apasati butonul +. De acolo puteti alege optiunea pentru a scana documente sai pentru a adauga poze/clipuri video in notitele iOS 11, totul fiind disponibil pe orice fel de iPhone sau tableta iPad.

“Noul Scaner de documente din Notițe sesizează și scanează automat un document, decupează marginile și elimină orice înclinare sau reflexie. Completează spațiile goale sau semnează cu Apple Pencil, apoi salvează-l și partajează-l cu ușurință.”

QuickType – scrii mai usor cu noua tastatura pe iPhone si iPad

iOS 11 aduce imbunatatiri pentru QuickType, acum tastatura avand integrate in butoanele tastaturii acces mai usor la butoanele care in mod normal necesitau cautare prin subsectiuni. Simpla apasare intelungata pe o tasta afiseaza acum optiunile disponibile pentru fiecare buton in parte, asa ca accesam mai usor tot ceea ce avem nevoie, fara a mai cauta butoanele prin tastaturile activate deja.

“Literele, numerele, simbolurile și semnele de punctuație sunt acum cu toate pe tastatură. Deci nu mai e nevoie să tot schimbi de la una la alta. Trebuie doar să apeși în jos pe o tastă ca să selectezi ce ai nevoie.”

Realitatea Augmentata – o revolutie tehnologica pentru iPhone si iPad

iOS 11 aduce pentru noi o platforma de realitate augmentata numita ARKit, compania Apple intentionand sa o transforme in viitoarea revolutie majora in lumea telefoniei mobile. In esenta, vorbim despre aplicatii pentru iPhone si iPad care in iOS 11 au implementat suport pentru realitatea augmentata din ARKit si pot afisa obiecte virtuale peste un feed video in timp real preluat prin camera iDevice-urilor.

https://www.youtube.com/watch?v=72N3or0ZgMU

iOS 11 cu ARKit poate pune in fata noastra dinozauri, masini, avioane, sau ne poate purta in lumi virtuale ireale, totul prin ecranele iDevice-urilor noastre si numai cu aplicatiile care au suport inclus.

“iOS 11 introduce ARKit, un nou cadru de lucru care aduce realitatea augmentată pe sute de milioane de dispozitive iOS, permițând dezvoltatorilor să construiască experiențe AR fără egal. Prin îmbinarea informațiilor și obiectelor digitale cu mediul din jurul tău, realitatea augmentată aduce aplicațiile dincolo de ecran, dându-le posibilitatea de a interacționa cu lumea reală în moduri complet noi. În premieră, jocurile și aplicațiile deschid ușa spre lumi noi și captivante. Virtual, dar complet realist.”

Live Photos cu o noua functie a aparatelor DSLR

iOS 11 aduce pentru utilizatorii iPhone o noua functie care pana in prezent era oferita doar de catre camerele DSLR pentru cei care doreau sa faca poze de calitate foarte buna si cu efecte interesante. Mai exact, vorbim despre o functie care ne permite sa extindem expunerea la care sunt inregistrate pozele cu iOS 11 si aplicatia nativa camera a sistemului de operare.

Noua functie a iOS 11 pentru camera se numeste Long Exposure, iar compania Apple o ofera deocamdata doar pentru Live Photos inregistrate cu aplicatia Camera. aceasta functie Long Exposure este una dintre cele 4 noi oferite pentru editarea Live Photos in iOS 11, iar Apple spune ca ea ne permite sa cream efecte magice pentru poze, asa cum fac aparatele DSLR.

Adevarul este ca daca ati facut poze cu expunere lunga facute folosind aparate DSLR, atunci stiti cat de grozave sunt ele, iar iOS 11 ne va permite sa facem acelasi lucru. Aceasta functie se foloseste de bucla video inregistrata cu un Live Photo in iOS 11 si creeaza acea expunere mai lunga, iar rezultatul final ar trebui sa fie o poza spectaculoasa intr-adevar.

iOS 11 aduce separat si functii care permit combinarea unor live photos in loop-uri video interminabile, sau efecte de tip bounce, dupa cum puteti vedea in clipurile video de mai sus.

“Transformă o poză Live Photo favorită, într-un video repetitiv distractiv. Alege o imagine cu tine sau lasă Poze să ți le sugereze pe cele care se potrivesc cel mai bine pozelor cu efect Loop.”

Camera cu noi filtre si scanarea codurilor QR

iOS 11 aduce pentru camera iPhone noi filtre de “calitate profesionala” care ne permit sa inregistram pozele direct cu aceste efecte implementate. Compania Apple sustine ca aceste filtre ne aduc poze mai naturale si mai expresive, insa desigur ca nu poti face o poza extraordinar de buna daca nu te ajuta camera telefonului.

iOS 11 noutati filtre camera

iOS 11 aduce in sfarsit si posibilitatea de a scana coduri QR direct de pe telefoanele noastre fara aplicatii terte instalate din AppStore, asa ca veti scapa de aceasta problema imediat.

“Noile filtre de calitate profesională duc camera de pe iPhone la un alt nivel. Pozele portret sunt mai expresive. Nuanțele pielii arată mai natural. Există chiar și filtre pentru adăugarea unui aspect clasic pozelor tale portret..

Un AppStore nou si foarte complicat

iOS 11 aduce o schimbare totala pentru AppStore pe iPhone si iPad, compania Apple oferindu-ne posibilitatea de a ne bucura de o experienta complet noua de a folosi magazinul de aplicatii. Vorbim despre regandirea intregii interfete de utilizator cu un design mult mai relaxat in iOS 11, regulile conventionale fiind date uitarii de catre Apple.

AppStore in iOS 11 arata mult mai dezordonat decat in iOS 10, sectiunile cu aplicatii si recomandarile fiind afisate intr-o maniera complet noua. Cei de la Apple au schimbat meniurile disponibile pentru noi, astfel ca acum in prima pagina avem o sectiune numita Today, in ea fiind afisate aplicatiile recomandate de catre Apple pentru instalare in iOS 11.

Apple vrea sa ajute dezvoltatorii sa-si promoveze mai usor aplicatiile, iar sectiunea Today din iOS 11 a fost creata special pentru a facilita acest lucru. Toate aplicatiile afisate in aceasta sectiune numita Today, Astazi, in AppStore pentru iOS 11 sunt alese special de catre angajatii companiei Apple, asa ca vom vedea tot ceea ce doresc ei ca noi sa instalam in iPhone si iPad.

Dupa sectiunea Today, iOS 11 are o noua sectiune speciala dedicata pentru jocuri, aceasta fiind si categoria de aplicatii cu cele mai mari descarcati pentru iPhone si iPad. Acolo compania Apple afiseaza recomandari pentru iOS 11 in vederea descarcarii, formatul fiind identic cu cel pentru sectiunea Today, exceptie facand scurtele clipuri video care prezinta gamepaly-ul.

A treia sectiune este cea pentru aplicatii obisnuite disponibile in App Store pentru iOS 11, acestea fiind altele decat cele din sectiunea Today. Apple incearca in aceasta sectiune a App Store pentru iOS 11 sa ne arate care dintre aplicatiile vechi sunt populare si merita cumparate, sau instalate, in iPhone, iPad si iPod Touch in momentul de fata.

In final, noua versiune a aplicatiei AppStore are alte doua sectiuni in vedem actualizarile disponibile pentru aplicatiile instalate in iOS 11 pe iPhone sau iPad. Ultima sectiune ne permite sa facem cautari pentru aplicatii disponibile in App Store, cele care nu au suport pentru procesoarele de 64 biti nefiind afisate in iOS 11 in magazinul de aplicatii.

“App Store a fost reconceput de la zero pentru a te ajuta să descoperi noi aplicații și jocuri fără de care nu poți trăi. Vei vedea articole zilnice de la experți, o filă Jocuri dedicată, liste pentru tot felul de aplicații și multe altele. E cel mai grozav lucru care a apărut în App Store de la aplicații încoace.”

Apple Music – asculta muzica prietenilor tai

iOS 11 aduce o imbunatatire interesanta pentru Apple Music, deoarece Apple ne ajuta sa descoperim muzica noua in baza a ceea ce asculta prietenii nostri. Desigur ca trebuie sa avem prieteni adaugati in Apple Music, iar din acel punct compania Apple ne va oferi recomandari pentru a asculta muzica in baza melodiilor ascultate de catre acestia, de la simple melodii si pana la albume sau posturi radio.

ios 11 noutati apple music

Ideea din spatele acestei schimbari pentru Apple Music in iOS 11 este de a ne convinge sa ascultam mai des Apple Music, asa ca ramane de vazut cat succes va avea.

“Acum prietenii te pot ajuta să descoperi melodii și artiști noi. Fiecare poate avea propriul profil pe Apple Music, unde se pot vedea playlisturile partajate de ceilalți, precum și albumele și posturile radio ascultate mai des.”

AirPlay 2 aduce noi functii pentru casele inteligente

iOS 11 vine cu AirPlay 2 pentru dispozitivele interconectate din case, aceasta tehnologie oferind posibilitatea de a controla orice fel de sisteme audio existente in casele noastre. Noua tehnologie ofera posibilitatea de a controla simultan mai multe sisteme din diverse camere din casa, putem reglam segmentat volumul in fiecare camera si putem programa inceperea redarii de muzica, pe unele difuzoare, sau toate simultan.

iOS 11 noutati AirPlay 2

“Cu noul AirPlay 2, îți poți controla sistemul audio și difuzoarele din întreaga casă. Poți difuza o melodie în sufragerie și bucătărie în același timp. Poți regla volumul din fiecare cameră. Sau programa ca melodiile să înceapă instantaneu pe toate difuzoarele tale, simultan.”

Control Center cu design nou, mai complex si mai greu de inteles

iOS 11 are parte de o schimbare colosala pentru Control Center-ul de pe iPhone sau iPad, compania Apple modificand in totalitate modul in care este grupat acest meniu de control al functiilor iDevice-urilor. Desi principiul de baza pentru control a ramas acelasi, Control Center din iOS 11 este totusi grupat intr-o singura pagina, Apple inghesuind acolo toate optiunile.

In iOS 11 Control Center are mai multe toggle-uri pentru controlarea functiilor iPhone si iPad, astfel ca putem activa sau dezactiva inclusiv internetul mobil. Mai mult decat atat, acum toggle-ul pentru Wi-Fi din iOS 11 ne arata si cand iDevice-ul cauta o retea, sau numele celei la care este conectat, astfel ca nu trebuie sa mai accesam aplicatia de setari pentru asta.

Meniul pentru a controla muzica din Control Center pe iOS 11 este mul mai mic acum, iar butoanele pentru blocarea orientarii si Do Not Disturb sunt inghesuite langa el. Apple a inghesuit inclusiv noi butoane pentru a ajusta luminozitatea ecranului si nivelul sonorului difuzoarelor in iOS 11, sistemul vechi fiind totusi mult mai util decat cel de acum.

In continuare, avem aceeasi posibilitate de a folosi 3D Touch pentru a controla anumite functii ale toggle-urilor Control Center din iOS 11, insa pentru unele nu mai exista optiunea de a le accesa meniul din aplicatia setari. Trebuie sa recunosc faptul ca aceasta din urma schimbare pentru iOS 11 nu este una pe care o agreez, dar poate ca pana in toamna va fi regandita.

In final, compania Apple ne permite sa adaugam si diverse alte toggle-uri in Control Center pentru iOS 11, meniul din aplicatia de setari oferind optiunea de a le sterge pe cele actuale si a adauga altele. Din pacate doar unele create de catre Apple pentru aplicatiile native ale iOS 11 sunt disponibile, asa ca nu avem altceva pentru aplicatii terte.

“iOS 11 îți permite să personalizezi Centrul de control reproiectat, pentru a schimba configurările lucrurilor pe care le faci cel mai des. Vrei să fii gata când te lovește inspirația? Adaugă un buton pentru Reportofon. Vrei să reduci luminile din sufragerie cu o simplă atingere? Adaugă comenzile aplicației Locuință. Sau folosește 3D Touch în Centrul de control pentru a debloca și mai multe comenzi.”

Notifications Center se complica si este combinat cu LockScreen-ul

iOS 11 aduce o schimbare majora pentru LockScreen anul acesta, compania americana combinandu-l cu Notifications Center petnru o experienta unificata de utilizare. In clipul video de mai jos compania Apple ne arata noul mod de a folosi LockScreen-ul si Notifications Center in iOS 11, notificarile fiind accesate mai greu, intr-o schimbare tipica pentru prostiile facute de Apple.

In iOS 11 trebuie mai intai sa glisezi de sus in jos pe ecran pentru a afisa LockScreen, fara a bloca terminalul, iar mai apoi sa glisezi de jos in sus pentru a vedea notificarile din Notifications Center. De ce a complicat compania Apple vizualizare anotificarilor in iOS 11 nu stie nimeni, dar acum va trebui sa facem 2 actiuni pentru a vedea notificarile din iPhone.

Partea si mai stupida este ca din LockScreen nu mai poti glisa pe notificarile din iOS 11 pentru a le dechide ci trebuie sa apesi pe ele pentru a face asta. Desigur ca accesarea nu se poate face daca LockScreen-ul este blocat in iOS 11, asa ca trebuie mai intai sa faci deblocarea, sa revii apoi la LockScreen si sa cauti notificarea in Notifications Center.

iOS 11 noutati notifications center

Din punctul meu de vedere, daca aceasta este functionalitatea LockScreen si Notifications Center in iOS 11 si nu vorbim despre buguri, Apple ar trebui sa concedieze toata echipa de ingineri care a facut modificarile. Imi pare rau sa o spun, dar cateodata compania Apple face tampenii cu iDevice-uri, iar aceste schimbari ale iOS 11 sunt dovada perfecta.

“Ecranul blocat are și mai multă putere. Pentru a-ți primi toate notificările, trage-l în jos ca pe o copertă din partea de sus a ecranului. Vei vedea dintr-o privire notificările recente dar și pe cele pierdute, într-un singur loc.”

Do Not Disturb while Driving te tine atent la sosea

iOS 11 are o noua functie numita Do Not Disturb While Driving care are menirea de a impiedica accidentele rutiere prin ruperea legaturii dintre iPhone si posesorul sau. Acest lucru este realizat prin blocarea afisarii notificarilor catre utilizatorii de iPhone cu iOS 11 pana in momentul in care ceva cu adevarat urgent trebuie sa ajunga la cunostinta lor.

Apple vrea ca noi sa uitam de telefoanele mobile cand conduce, iar iOS 11 face asta prin modul Do Not Disturb While Driving, activarea sa impiedicand complet afisarea de notificari. Ecranul iPhone nu se mai aprinde pentru a afisa notificari daca este inchis, decat daca o persoana care vrea sa ia contact cu noi ne trimite un mesaj urmand de un al doilea mesaj cu textul urgent, iOS 11 afisandu-l pe primul.

iOS 11 noutati do not disturb driving

V-as recomanda sa folositi functia Do Not Disturb While Driving pe iOS 11 dupa lansarea oficiala, dar sunt destul de sigur ca nu o veti face, asa ca nu mai intru in detalii si va las in compania clipului video.

“iPhone poate sesiza acum când conduci și nu te va lăsa distras de apeluri, mesaje text și notificări. Cei care încearcă să dea de tine vor fi notificați automat că tu conduci.”

Apple Maps – harti cu interioarele cladirilor, navigare ghidata pe benzile de circulatie si informatii despre trafic rutier in Romania

iOS 11 aduce pentru Apple Maps o schimbare extrem de importanta deoarece compania Apple a implementat harti ale mall-urilor si aeroporturilor din anumite orase de pe glob. Pentru mall-uri si aeroporturi, Apple Maps din iOS 11 are harti detaliate ale interiorului acestora, inclusiv cu magazinele pe care clientii le pot gasi acolo, iar in aeroporturi ajungeti mai usor la punctele de securitate si portile de imbarcare.

iOS 11 noutati Apple Maps

iOS 11 are in Apple Maps, in sfarsit, si navigare ghidata pentru benzile de circulatie, astfel ca veti sti pe ce banda trebuie sa stati pentru anumite schimbari ale directiei de mers. In final, Apple Maps are in iOS 11 si informatii in timp real despre traficul rutier, ca Google Maps, deci veti putea vedea in avans unde sunt aglomerari neobisnuite ale traficului pentru a putea evita respectivele zone.

iOS 11 trafic Apple Maps

“Fie că ai plecat într-o nouă aventură sau pur și simplu încerci să revii la restaurantul favorit, Hărți face ca toate călătoriile tale să meargă ca pe roate. De la hărțile pentru interior, la săgețile de ghidare pentru banda de drum, e mai ușor ca niciodată să te deplasezi.”

Scrii mai usor cu o tastatura pentru o singura mana

iOS 11 aduce pentru iPhone o noua tastatura care faciliteaza utilizare cu o singura mana, indiferent care dintre cele doua mini este folosita pentru scriere. Compania Apple este constienta de faptul ca iOS 11 avea nevoie de o asemenea functie pentru iPhone, iar incepand de astazi o putem folosi fara probleme pe iDevice-urile noastre.

Vorbim despre o functie a iOS 11 care este integrata direct in tastatura si permite afisarea tastelor in partea stanga, sau drepata, a ecranului iPhone in timpul scriereii. Activarea tastaturii se face prin apasarea indelunga a butonului pentru caractere emoji, iar iOS 11 va afisa acolo trei optiuni pentru a afisa tastatura in partea stanga, in partea dreapta si in centrul ecranului.

“Ții cafeaua într-o mână și iPhone-ul în cealaltă? Atinge și ține apăsat pe tasta pentru emoticoane, selectează tastare cu o mână și tastele se vor muta instantaneu mai aproape de degetul tău.”

iOS 11 mai are si multe alte noutati interesante, dar mai putin importante si pe toate le gasiti in aceasta pagina cu noutatile iOS 11.

9 COMENTARII

  1. Întrebare: după ce am pus iOS11 pe un 6s plus, mi-a dispărut posibilitatea de închidere a aplicațiilor prin apăsarea pe partea stg a display-ului. E o funcție deosebit de importanta, chiar sa fie scoasa? exista undeva vreo setare pentru a fi reactivata?
    A mai pățit cineva?

  2. pai asta ziceam de multe ori, android a oferit tot ce se putea de acum 5 ani de zile si acum de 5 ani se plateste pt aceeleasi lucru

  3. Cred ca e făcută cu un scop anume! acela ar fi obligarea iubitorilor de iPhone sa facă un upgrade de telefon. Bârnuiesc ca în curând butonul home se va duce. Nu-mi place sa las aplicațiile sa ruleze in fundal, le închideam de fiece data prin apăsară in lateral a display-ului, acum folosesc de fiece data butonul home