Apple Participa la Cumpararea unei Divizii Toshiba

Apple face parte dintr-un consortiu de companii care si-au unit "fortele" pentru a cumpara divizia Toshiba care produce memorii pentru produse electronice.

Apple face parte dintr-un consortiu de companii care si-au unit “fortele” pentru a cumpara divizia Toshiba care produce memorii pentru produse electronice. Bain Capital, SK Hynix, Dell, Apple si alte companii fac parte din acest consortiu, ei reusind sa-i convinga pe cei de la Toshiba sa le vanda divizia dupa cateva luni de negocieri intense, insa iata ca totul se termina cu bine pentru americani.

Toshiba urmeaza sa anunte vanzarea diviziei in cursul acestei zile, air cei de la Apple ar putea fi numiti printre companiile care participa la cumpararea sa. Toshiba a negociat foarte mult si cu un grup de companii sustinut de catre Western Digital, insa in final cel din care face parte Apple a facut ofertea cea mai buna pentru Toshiba, iar asa compania se va salva de la faliment dupa cateva investitii proaste facute in SUA.

Western Digital nu este multumita de acest rezultat si se pare ca ar fi interesata sa blocheze vanzarea prin intermediul instantelor, unde ar urma sa depuna o cerere in acest sens. Se pare ca Western Digital a investit intr-una dintre fabricile diviziei Toshiba si este nevoie de consimtamantul sau pentru ca vanzarea sa aiba loc, deci fara ei cei de la Apple ar ramane fara o investitie extrem de importanta pentru companie.

Grupul de companii din care face parte Apple ar fi facut o oferta de 22 de miliarde de dolari pentru divizia Toshiba care produce chip-uri de memorie. Din intreaga suma, compania Apple ar fi adus 3 miliarde de dolari pentru a fi facuta oferta pentru cei de la Toshiba, deci va detine o septime din divizia companiei asiatice care produce chip-uri de memorie si isi va asigura o reducere a costurilor cu memoriile in urmatorii ani.

“Japan Toshiba has selected a group led by U.S. private equity firm Bain Capital to buy its prized memory chip unit, three people with knowledge of the talks said on Wednesday, the latest dramatic twist to a highly contentious auction. Bain has partnered with South Korean chipmaker SK Hynix and has also brought in U.S. tech firms such as Apple and Dell, both buyers of Toshiba chips, to bolster its offer, which sources have said is worth some $22 billion.”

Apple Cumpararea Divizii Toshiba