iPhone X Sfideaza Legile Economiei de Piata

iPhone X sfideaza legile economiei de piata cu un pret de vanzare foarte mare si o cerere mult mai mare decat se astepta oricine pentru noul telefon Apple.

iPhone X sfideaza legile economiei de piata, conform analistilor americani, care spun ca doar o companie ca Apple putea lansa un produs atat de scump care sa fie cautat. Desi iPhone X este mult mai scump decat iPhone 8, el are totusi parte de mult mai multa cautare, iar asta ii va aduce companiei Apple si vanzari colosale dupa ce telefonul va fi lansat in mod oficial pe piata, incepand cu 3 noiembrie.

iPhone X genereaza vanzari mai mari pentru Apple desi este mai scump si acesta este un trend pe care analistii l-au mai vazut in trecut, dar la o scara mult mai mica. iPhone X este cu 50% mai scump decat modelele anterioare lansate de catre Apple, sau chiar decat iPhone 8, insa in ciuda acestui lucru, precomenzile pentru cel de-al doilea telefon sunt mult mai mici din cauza primului, care este asteptat de mai multa lume.

iPhone X reuseste in mod surprinzator sa genereze cerere mai mare pentru Apple desi pretul de vanzare a fost crescut, multa lume fiind surprinza. Practic, cu cat creste mai mult pretul unui produs Apple, cu atat creste si interesul pentru el, impreuna cu vanzarile, sitautie in care doar o companie ca Apple se putea afla, insa nu vorbim despre prima oara cand Apple inregistreaza cerere asa mare pentru un produs scump.

iPhone X sfideaza legile economiei de piata

iPhone X a fost prezentat de catre multi ca fiind marea dezamagire a companiei Apple pentru anul acesta, dar nu din cauza noutatilor, ci a pretului de vanzare foarte mare. In ciuda a tot ceea ce si-au imaginat, sau isi imagineaza, multe persoane, iPhone X este mai cautat decat un telefon nou, iPhone 8, care are un pret cu 50% 350 de euro mai mic, iar aceasta este o situatie paradoxala.

iPhone X genereaza interes atat de mare incat e posibil ca nici macar Apple sa nu se fi asteptat ca atat de multe lume sa vrea noul telefon in detrimentul iPhone 8 si iPhone 8 Plus. Acest lucru este complet vizibil dupa ce precomenzile pentru iPhone 8 in Europa s-au dovedit a fi atat de mici, incat chiar si dupa weekend-ul deschiderii lor inca se mai puteau comanda telefoane cu livrare in ziua lansarii, dar pentru iPhone X situatia nu va sta asa.

“Apple is an aspirational brand offering high quality, innovative products at a premium price. As a result, the company escapes the typical trend of declining prices that drive demand for other devices. In fact, demand for iPhone is directly correlated to the direction of ASPs – higher prices, higher demand and vice versa.”

iPhone X va avea cerere atat de mare si oferta atat de mica, incat compania Apple va fi nevoita sa isi dezamageasca unii clienti pentru ca nu le poate livra un telefon foarte scump. Ca sa fiu sincer, stiam deja ca Apple este o companie a paradoxurilor, insa ceea ve vedem acum cu iPhone X probabil intrece imaginatia oricarui analist, dar probabil si pe cea a foarte multor fani pe care americanii ii au.

iPhone X Sfideaza Legile Economiei Piata