Prima Pagina iPhone 8 iPhone 8 – Costul Productiei si Profitul Apple

iPhone 8 – Costul Productiei si Profitul Apple

iPhone 8 are costul componentelor si al productiei estimat de catre analisti americani pentru a ne spune ce profit face Apple din vanzarea telefoanelor.

iPhone 8 are costul componentelor telefonului dezvaluite astazi impreuna cu cele ale iPhone 8 Plus, ele dezvaluind ce fel de diferenta exista intre pretul de productie si cel de vanzare. iPhone 8 are cost de productie estimat la valoarea de 247.51 dolari pentru versiunea standard cu 64 GB spatiu de stocare, cu 10 dolari mai mult decat cel calculat pentru iPhone 7 anul trecut, dar cu 32 GB spatiu de stocare.

iPhone 8 Plus, pe de alta parte, are un pret de productie estimat la valoarea de 295.44 dolari, cu 18 dolari mai mare decat cel estimat pentru iPhone 7 Plus anul trecut. Practic, iPhone 8 si iPhone 8 Plus sunt cu 10 si respectiv 18 dolari mai scumpe, la productie, decat predecesoarele lor, insa compania Apple le-a crescut pretul de vanzare cu 30/50 de dolari, sau euro, asa ca a compensat mai bine decat trebuia diferenta de pret.

iPhone 8 are costul de productie mai ridicat din cauza pretului mai mare platit de catre compania Apple pentru modulele de memorie, noile camere, chip-ul A11 Bionic si noua carcasa din sticla. Nici ecranul True Tone folosit de catre compania Apple in iPhone 8 si iPhone 8 Plus nu este ieftin, dar nici structura de aluminiu care tine toate aceste componente ferme si impiedica indoirea in folosirea zilnica.

iPhone 8 – costul productiei si profitul Apple

iPhone 8 si iPhone 8 Plus au chip-ul A11 Bionic cu 5 dolari mai scump decat chip-ul A10 Fusion din seria iPhone 7, in timp ce bobina de incarcare wireless a crescut deasemenea costurile cu 2 dolari. In cazul chip-ului de memorie de 256 GB vorbim despre o crestere de 6$ a costului de productie fata de seria iPhone 7, asa ca partenerii Apple nu par sa mai fi oferit preturi la fel de bune pentru americani.

iPhone 8 Cost Productie Profit Apple

iPhone 8 si iPhone 8 Plus au avut estimarile pentru costurile de productie gresite cu aproximativ 20 de dolari anul trecut, ele fiind calculate la o valoare mai mica decat cea reala. Nu se stie daca acum vorbim despre o situatie similara, insa e posibil ca iPhone 8 si iPhone 8 Plus sa aiba costuri de productie mai mari decat cele pe care analistii le estimeaza in momentul de fata, asa ca trebuie luat si asta in calcul.

“The added value went to memory, camera, and processing. That’s where we can materially identify where they’ve improved the overall product, and hence why they can command a higher price for it. The iPhone 8 represents an evolutionary upgrade to the tried-and-true iPhone business formula.”

iPhone 8 are un cost de productie care este cu 422 de dolari mai mic decat costul de productie, in timp ce in cazul iPhone 8 Plus diferenta este de 504 dolari. Din aceste sume, mai bine de jumatate reprezinta profitul Apple din vanzarea iPhone 8 si iPhone 8 Plus, diferenta mergand spre cercetare, dezvoltare, marketing, costuri de transport, de ambalare si alte costuri care nu sunt luate in calcul separat de cel de productie.

 

 • Visan Teodor

  Bravo Apple,ești cea mai mare profit-oare.

 • V.P

  Sa faci peste 200 miliarde in 10 ani inseamna ca profitul a mers mai mult in conturi decat in cercetare si dezvoltare ,,

 • Srb Srb

  Cei de la Apple gandesc foarte frumos. Au grija ca atunci cand ei se duc,cei noi ce vor veni la conducerea Apple sa aiba tot ce le trebuie,in acest caz,bani

 • Viorel Predatorul

  Exact! Toți știu asta, dar majoritatea se fac că nu înțeleg.

 • amfetamin

  Costa miliarde de $$$ schimbarea carcasei de aluminiu de pe 7/7 plus in sticla de pe 8/8 plus! 😁😁

 • real

  bravo lor
  ce nu inteleg eu eu ,de ce se zgarcesc sa ofere un amarat de incarcator fast charge care costa 10 dolari(maxim) la noile telefoane.
  asta se numeste respect.

 • Porto91

  pentru ca vor face cateva milioane si de pe urma incarcatoarelor. simplu. si eu ma oftic, dar sigur il voi cumpara pentru simplu fapt ca stiu ca pot sa-mi incarc telefonul mult mai repede, insa ma zgarcesc la 200-300lei :). Aia e, gandeste-te ca dadeai 200-300lei pe telefon in plus si te consolezi 🙂

 • real

  aici e vb de principiu.
  dar in fine , fiecare face ce vrea cu banii lui.
  cum zice proverbul,nu e prost cine cere (no offence )

 • Porto91

  ai dreptate, nu zic nu, dar cel putin in cazul in care iti iei iPhone 8 Plus cred ca ai vrea sa-l incarci in 2h decat sa stai 3h30m si acum ca ai posibilitatea, o sa dai acei bani in plus. Sau nu, depinde de fiecare 🙂

 • Bogdan Marian

  SRB pe asta de unde ai mai scoso chiar le gandești ce-i noii care vin la conducerea apple pot sa se descurce și fara 200 de miliarde de dolari nu te face ca nu înțelegi aia de la apple au cheltuit din aia 200 de miliarde maxim vreo 2 și alea pentru cercetare și dezvoltare.

 • Bogdan Marian

  chiar au facut o gramada de cercetare și dezvoltare cu aia 200 de miliarde de dolari nu e de mirare ca folosesc același design de 4 anii la iphone.