Huawei Mate 10 – Baterie Mare fata de iPhone X

Huawei Mate 10 va avea o baterie mai mare fata de iPhone X, noul telefon al companiei Huawei avand capacitatea bateriei dezvaluita chiar de catre chinezi.

Huawei Mate 10 are o baterie mare fata de iPhone X, compania Huawei confirmand in cursul noptii trecute capacitatea bateriei care urmeaza sa fie inclusa in telefonul ce va fi prezentat luna aceasta. Huawei Mate 10, Huawei Mate 10 Lite si Huawei Mate 10 Pro vor fi anuntate de catre compania Huawei, insa desigur ca doar ultimul dintre ele se va lupta intr-adevar cu iPhone X, iar asta pentru ca el va fi si cel mai “dotat”.

Huawei Mate 10 si Huawei Mate 10 Pro ar urma sa aiba aceasta noua baterie despre care Huawei spune ca va avea o capacitate de 4000 mAh, cu 50% mai mare decat cea din iPhone X. Stim deja ca iPhone X are baterie de 2700 mAh, aceasta fiind confirmata de catre autoritatile din China, iar Huawei Mate 10 cu o baterie de 4000 mAh ar avea o capacitate cu 50% mai mare, deci teoretic si autonomia ar trebui sa fie mai buna.

Huawei Mate 10 Pro va avea un ecran cu diagonala de 6 inch, cu doar 0.2 inch mai mare decat cel al iPhone X, insa bateria sa va fi cu 50% mai mare decat cea integrata in produsul Apple. Asta ar trebui sa-i ofere Huawei Mate 10, si eventual Huawei Mate 10, un avantaj de minim 30% in ceea ce priveste autonomia bateriei in comparatie cu iPhone X, dar desigur ca nimeni un poate spune asta fara vreun dubiu.

Huawei Mate 10 are o baterie mai mare fata de cea din iPhone X

Huawei Mate 10 ar putea avea parte de aceeasi soarta ca actualele telefoane Huawei in lupta cu iPhone X, adica autonomie ar putea fi cu mult sub asteptarile pe care le genereaza o baterie de 4000 mAh. In momentul de fata telefoanele Huawei au autonomie inferioara celei oferite de catre iPhone, iar intre Huawei Mate 10 si iPhone X am putea vedea exact acelasi lucru, in ciuda bateriei de capacitate foarte mare.

Huawei Mate 10 cu baterie de 4000 mAh are nevoie si de un chip Kirin 970 care sa stie sa administreze acea energie, altfel iPhone X va demonstra ca bateria mai mica nu inseamna neaparat si autonomie mai mica. iPhone X are aceeasi baterie ca iPhone 8 Plus, telefon ce troneaza in fata concurentei cu autonomia bateriei oferita acum, deci Huawei Mate 10 are concurenta extrem de serioasa in fata.

Huawei Mate 10, din punctul meu de vedere, va avea probleme mari in a intrece iPhone X si iPhone 8 Plus in ceea ce priveste autonomia bateriei, chiar daca aceasta va avea capacitate de 4000 mAh. Acestea fiind spuse, Huawei Mate 10 va fi prezentat la jumatatea lunii octombrie pentru lumea intreaga, insa va fi lansat cel mai probabil dupa iPhone X, deci nu vom afla diferentele dintre ele prea curand.