Qualcomm cere Interzicerea iPhone in China

Qualcomm cere ca vanzarile iPhone sa fie interzise in China de catre autoritati, o cerere de chemare in judecata fiind depusa astazi la o instanta locala.

Qualcomm le-a cerut autoritatilor din China sa interzica vanzarea iPhone in tara, intr-o miscare nu fara precedent, dar care vine ca un raspuns la procesele intentate de catre Apple. Recent Qualcomm a fost amendata cu 774 de milioane de dolari in Taiwan din cauza unri plangeri facute de catre Apple pentru modul in care compania impune cumpararea de licente cu anumite produse, iar cererea de a interzice iPhone in China vine ca un raspuns la aceasta amenda.

Qualcomm a depus chiar astazi cererea la autoritatile chineze pentru a interzice vanzarea iPhone in China, ea facand parte dintr-un proces care va trebui mai intai judecat. Deocamdata nu se cunosc detalii cu privire la motivele din spatele acestei cereri facute de catre Qualcomm, insa compania nu este prima care cere interzicerea vanzarii iPhone in China, dar are foarte mare curaj pentru a ataca Apple intr-un asemenea mod.

Qualcomm cere interzicerea iPhone in China

Qualcomm este intr-o batalie apriga cu Apple de cateva luni din cauza taxelor de licentiere pe care i le cere pentru produsele folosite in iPhone sau iPad in momentul de fata. Qualcomm a acuzat Apple ca le-a cerut autoritatilor sa o investigheze si unor parteneri sa sisteze platile catre ea, iar acum face cam acelasi lucru prin procesul intentat in China pentru a cere interzicerea vanzarii telefoanelor iPhone intr-o piata majora pentru Apple.

Qualcomm are sanse mici de a obtine interzicerea vanzarii iPhone in China, pana acum o singura companie reusind sa obtina asta in mod temporar, dar pentru ca avea motive bune pentru a o face. Desigur ca Apple nu se va lasa intimidata de acest proces deoarece stie ca vanzarile iPhone in China nu vor putea fi blocate de catre Qualcomm, deci ramane doar sa vedem cat va dura proesul dintre cele doua companii.

“Qualcomm Inc. filed lawsuits in China seeking to ban the sale and manufacture of iPhones in the country, the chipmaker’s biggest shot at Apple Inc. so far in a sprawling and bitter legal fight.”

Qualcomm iPhone China