iPhone X Face ID – Experienta Mea cu Recunoasterea Faciala

Experienta mea cu Face ID din iPhone X, sistemul de recunoastere faciala implementat de catre Apple in noul telefon mobil lansat in cursul acestei zile.

iPhone X are implementat de catre compania Apple un sistem de recunoastere faciala numit Face ID, acesta fiind gandit pentru a inlocui Touch ID dupa ce butonul Home a fost eliminat. Face ID din iPhone X functioneaza cu ajutorul unei camere TrueDepth care foloseste senzori cu infrarosu si laser pentru a crea o reprezentare 3D a fetei noastre si a ne oferi acces la datele din telefoane, asa cum permitea Touch ID.

iPhone X a avut Face ID criticat intens dupa ce in timpul prezentarii el a refuzat sa faca deblocarea telefonului folosit pentru demonstratie, Apple explicand ca problema a stat la unii oameni care n-au fost recunoscuti de sistem cand pregateau telefoanele de prezentare. In lunile trecute de atunci, Face ID a fost un mare semn de intrebare pentru clientii Apple care au cumparat totusi iPhone X, multi temandu-se ca el va fi un esec.

Aproape perfect in orice faci

Face ID din iPhone X este aproape perfect si spun aproape pentru ca nimic nu este perfect, desi Apple cauta perfectiunea in tot ceea ce face, dar eu deocamdata nu i-am gasit vreo problema. Am facut foarte multe deblocari cu Face ID dupa ce am intrat in posesia telefonului iPhone X despre care va vorbesc acum, iar pana in prezent n-am avut vreo problema cu deblocarea, sau autorizarea, folosind Face ID.

iPhone X Primele Impresii 8

Face ID din iPhone X functioneaza chiar mai bine decat Touch ID, care are momente cand refuza sa recunoasca amprenta, insa recunoasterea faciala este facuta fara cusur de fiecare data. iPhone X trebuie tinut la maxim 50 de centimetri de fata pentru a se face recunoasterea faciala, iar in aceasta distanta, pana la un minim de 10 centimetri, Face ID functioneaza fara probleme, indiferent ce veti dori sa faceti cu el.

Nici macar Touch ID dupa setare intr-un model nou al iPhone nu a functionat si nu functioneaza la fel de bine, asa ca eu sunt impresionat de ceea ce a realizat Apple.

Nu e rapid la deblocare din Lockscreen, dar uimeste in rest

Face ID nu este la fel de rapid precum Touch ID cand vine vorba despre deblocarea din LockScreen, aici citirea amprentelor fiind mai rapida, dupa cum ati vazut deja. Compania Apple nu a vorbit despre acest aspect si trebuie sa va obisnuiti cu faptul ca veti avea de facut un pas suplimentar, insa chiar si asa, eu n-as mai vrea sa revin la Touch ID pentru ca mi se pare a fi parte din trecut deja.

Chiar daca pentru deblocare din LockScreen Face ID este mai incet decat Touch ID, pentru restul autorizarilor in folosirea iPhone X, recunoasterea faciala este mai rapida decat citirea amprentei. Practic, de fiecare data cand ar fi trebuit sa sacanam amprenta, Face ID din iPhone X face automat recunoasterea faciala fara ca noi sa apasam ceva, deci in utilizarea zilnica, Face ID va fi mai rapid.

Atent la tine si la notificari

Face ID nu se va debloca vreodata fara sa te uiti la iPhone X daca activezi functia care necesita atentie pentru deblocare, aceasta functie fiind extrem de utila in tandem cu cea pentru ascunderea notificarilor. Daca ecranul iPhone X se activeaza cand il tii in mana, daca nu te uiti la el, deblocarea nu este facuta, iar orice notificari vor ramane ascunse pentru cei care se afla in preajma noastra.

iPhone X Face ID Experienta Mea 1

Acest sistem functioneaza bine, doar ca daca ecranul este blocat si primim notificari, Face ID nu face deblocarea pentru a le afisa, o inchidere si redeschidere a ecranului fiind necesara. Nu stiu daca asa a fost gandita intreaga functionalitate a Face ID din iPhone X, sau este vorba despre un bug, asa ca nu pot sa trec totul la un esec al sistemului pana cand vor exista mai multe informatii despre asta.

Face ID este, pentru mine, un pas enorm facut inainte de catre Apple cu iPhone X si sunt sigur ca multi clienti sunt la fel de multumiti de sistem.