iPhone X si Face ID o Saptamana mai Tarziu

iPhone X si experienta mea cu Face ID dupa o saptamana de utilizare in care am folosit recunoasterea faciala intr-o varietate de situatii obisnuite.

Dupa o saptamana de folosire a iPhone X si a Face ID mi-am facut o parere mai clara cu privire la sistemul de recunostere faciala pe care compania Apple l-a implementat in noul sau telefon mobil. Saptamana trecuta v-am spus ca Face ID din iPhone X este aproape perfect, sistemul de recunaostere faciala functionand fara probleme de fiecare data cand fata mea apare in fata camerei TrueDepth din panoul frontal.

iphone X face id experienta mea

iPhone X continua sa faca deblocarea foarte bine cu Face ID, au mai existat mici inconsistente, insa experienta este fara discutie mai buna decat in cazul utilizarii Touch ID pe vechile modele ale iPhone. Recunoasterea fetei se face intr-o proportie mai mare in Face ID fata de Touch ID, iar noaptea nu exista nici cea mai mica problema pentru ca nu exista suficient de mult intuneric pentru a impiedica recunoasterea.

Face ID nu functioneaza daca tii iPhone X prea departe de fata ta si nici daca il tii intr-un unghi prea ascutit in raport cu fata, adica la nivelul buzunarului pantalonilor cand il scoti pentru a vedea notificarile. Face ID nu functioneaza nici daca telefonul este plasat plat pe masa langa tine, el trebuind sa fie usor inclinat pentru a face deblocarea, in ciuda tuturor trucurilor care exist ape internet, plasarea intr-un dock rezolvand problema.

iPhone X si Face ID o saptamana mai tarziu

Desi functia Face ID care permite ascunderea notificarilor pana in momentul in care te uiti la telefon si faci deblocarea pare a fi o idee buna, in realitate, daca primesti multe notificari cand ai telefonul pe masa, devine obositor. La un moment dat, dupa vreo 2 – 3 zile, m-am plictisit sa deblochez iPhone X de fiecare data cand primeam o notificare, asa ca am dezactivat functiile speciale care se bazeaza pe atentie.

O alta problema pe care am intalnit-o la Face ID are legatura cu faptul ca uneori deblocarea nu se activeaza automat daca ridici telefonul si nu te uiti imediat la ecran pentru ca sistemul sa te recunoasca. In unele cazuri e nevoie de o blocare si o deblocare pentru ca Face ID sa te recunoasca si nu stiu daca sistemul asa ar trebui sa functioneze, sau acesta este un bug al iPhone X ce va fi rezolvat.

Nu conteaza cate amprente aduni pe camera TrueDepth, pentru ca Face ID va face deblocarea fara probleme, deci din acest punct de vedere nu trebuie sa va faceti vreo grija. Per total, sunt multumit de Face ID si ceea ce a reusit sa faca Apple pentru iPhone X, nu vreau sa mai revin vreodata la Touch ID, insa desigur ca exista imbunatatiri care pot fi facute si pentru recunoasterea faciala a Apple.