Animoji pot Functiona si pe iPhone 8

iPhone 8 putea avea animoji integrati in aplicatia pentru mesaje disponibila in iOS 11, compania Apple oferind functionalitatea in iPhone X acum.

Animoji sunt una dintre noile functii “vedeta” ale iPhone X, compania Apple implementandu-le pentru a oferi posibilitatea de a crea caractere emoji animate de catre fetele noastre. Desi s-a crezut ca Animoji functioneaza multumita camerei TrueDepth cu ai sai senzori, in realitate se pare ca tehnologia in sine este realizata mai mult prin software decat prin altceva.

In clipul video de mai jos puteti vedea ca Animoji din iPhone X functioneaza doar prin camera frontala, nu si prin ceilalti senzori ai telefonului, lucru pe care-l pot si confirma. Daca se acopera camera iPhone X, animoji nu mai functioneaza, insa daca se acopera ceilalti senzori, nu exista probleme in ceea ce priveste animarea caracterelor emoji animate.

In aceasta idee, avand in vedere ca iPhone 8, iPhone 8 Plus si iPhone X au putere de procesare la fel de mare prin noul chip A11, Apple ar fi putut oferi tehnologia si in celelalte modele. In aceasta idee, e posibil ca Animoji sa fie functionali si in alte modele mai vechi ale iPhone, dar desigur ca Apple nu s-a gandit sa ofere functionalitatea pentru ca lumea nu le-ar mai fi cumparat pe cele mai noi.

Avem aici o clasica strategie a companiei Apple de a forta clientii sa cumpere cele mai noi modele de telefoane in detrimentul celor vechi, doar pentru a avea functii de genul acesta. Desigur ca Animoji nu va ajunge vreodata in alte telefoane in afara iPhone X, decat poate prin posibile tweak-uri disponibile pentru o eventuala solutie de jailbreak lansata pentru noi.