iPhone X – Face ID Pacalit de Rude Indepartate ?

Face ID din iPhone X poate fi pacalit si de catre rude indepartate, cel putin conform unui clip video care a fost publicat recent pe internet.

Face ID din iPhone X pare sa aiba parte de tot mai multe demonstratii ale faptului ca nu este chiar atat de sigur precum vrea compania Apple sa credem ca este in realitate. Ieri am vazut ca un copil de 10 ani poate debloca iPhone X, iar in clipul video de mai jos putem vedea ca telefonul unui barbat poate fi deblocat de catre varul sau de gradul al treilea, deci o ruda destul de indepartata.

Desigur ca totul are la baza “invatarea” Face Id din iPhone X sa recunoasca fata ambelor persoane, sistemul fiind pacalit imediat dupa ce a fost setat pentru prima oara. Mai exact, detinatorul sau l-a setat, apoi varul a incercat sa faca deblocarea si fata i-a fost scanata in timpul introducerii codului de acces, astfel ca Face ID a invatat-o ca fiind cea a detinatorului.

Acelasi lucru a fost facut si de catre doi frati care au pacalit Face ID desi nu sunt gemeni, iar iPhone X pare sa aiba o problema cu invatarea fetelor utilizatorilor. Mai exact, se pare ca inteligenta artificiala nu ar fi chiar atat de inteligenta precum pare la o prima vedere, ea putand fi pacalita din cauza modului in care a fost gandit totul.

Avand in vedere ca iPhone X poate fi deblocat de catre rude atat de indepartate, teoretic oricine ar putea pacali sistmeul pentru a face acelasi lucru. Voi ce parere mai aveti despre Face ID ?