Samsung Galaxy S9. Informatii EXCLUSIVE despre Camera

Samsung Galaxy S9 urmeaza sa aiba o camera noua extrem de buna implementata de catre compania coreeana, ea urmand a fi cea mai performanta dintr-un smartphone.

Informatiile despre Samsung Galaxy S9 continua sa apara intr-un ritm alert zilele acestea, noul telefon al companiei coreene parand sa intre in procesul normal de promovare inaintea prezentarii. Dupa ce am vazut zilele trecute primele imagini cu noul design si am aflat care sunt specificatiile tehnice si cand va fi prezentat prima oara, acum aflam despre camera.

Samsung Galaxy S9 urmeaza sa aiba o camera uimitoare, conform unor informatii divulgate de catre o persoana apropiata companiei pentru un cunoscut leaker. Conform acestuia, noul telefon urmeaza sa aiba o camera cu deschidere f/1.4, cea mai buna oferita vreodata intr-o camera de telefon mobil, iar asta va conta enorm pentru poze si filme.

In momentul de fata LG V30 are o camera cu deschidere f/1.6, cea mai mica oferita intr-o camera de telefon, insa Samsung Galaxy S9 se pare ca va veni cu ceva mult mai bun. Avand in vedere ca LG, o companie din Coreea de Sud si mare competitoare a celor de la Samsung, are un telefon cu o asemenea camera, va exista cu siguranta dorinta de a o depasi.

Samsung Galaxy S9. Informatii EXCLUSIVE despre Camera

Un Samsung Galaxy S9 cu o asemenea camera va detrona cu siguranta Google Pixel 2 de pe prima pozitie in topul smartphone-urilor cu cea mai buna camera. Exista desigur si dorinta de a intrece iPhone X cu functii care sa atraga intr-adevar interesul, deoaece design-ul nu mai constituie o diferenta majora si nici cititorul de amprente pozitionat stupid.

Stim deja ca in Samsung Galaxy S9 nu va exista un sistem de recunoastere faciala la fel de complex precum Face ID, insa coreenii vor lucra sa implementeze unele functii similare. Daca vor reusi, sau nu, ramane de vazut, insa din ceea ce am aflat ieri, se pare ca actualizarea de anul acesta va fi un mica, axata in principal pe hardware.

Pretul noului telefon va fi deasemenea pe masura, pentru ca aceasta camera va fi de 2 sau 3 ori mai scumpa decat cea din actualele modele. Totusi, daca Samsung Galaxy S9 va avea o camera atat de impresionanta, e posibil ca viitoarea crestere de pret sa “merite” pentru foarte multi dintre fanii care il asteapta deja.

camera Samsung Galaxy S9 noutati

37 COMENTARII

  1. Acum ca exista oneplus5T la 500$ chiar nimic nu merita in lumea android mai mult de 600$, asta asa 100$ in plus pt brand si numele de pe spate

  2. Este un batranel foarte deprimat, iesit la pensie.. si din lipsa de ocupație cauta si el ceva de facut.. urăște asa de mult samsung încât a devenit dragoste si pasiune pentru el ?? Numele spune tot “srb” = Samsung rafinament, bucurie ??

  3. Calm, Sebi! Ne amuzăm si noi.. Lașitate? Despre ce vorbesti, cand te referi la lasitate? ?? Lucrezi cu iluminatii? Vrei sa vorbim la telefon, sa ne vedem, cina romantică?

  4. pai daca iti e frica sa imi dai reply…e normal lasitate…dar ma excita, vrei sa ne vedem la o cina romantica cum ai zis si tu?

  5. Cea mai mare deschidere, nu cea mai mică. Cu numărul f este mai mic cu atât deschiderea este mai mare. Deși sunt conștient ca nu este același lucru f/1.4 este maximul care-l poate oferi Nikon iar Canon poate oferi maxim f/1.2!

  6. O deschidere mare este foarte buna dacă este stabilizata cum trebuie. Cu cat deschiderea este mai mare cu atât obiectivele dslr sunt mai scumpe, pentru ca permit să intre mai multa lumina, și pot scoate un blur mai smooth! Este adevărat ca dacă nu ești atent subiectul poate ieși foarte ușor din focus!

  7. Samsung a avut o evoluție foarte bună pe partea de camere foto pentru smartphone uri, calitatea crescând constant cu fiecare generație
    Samsung sa axat pe calitate nu pe cantitate de aceea nu sa aruncat în hora camerelor duale cum au făcut alții (Apple, Huawei, LG, OPPO, Vivo, Xiaomi etc) și au făcut-o prost, Samsung a lansat mult mai târziu un smartphone cu camera duala, și a fost prima companie care a făcut o camera duala matura din punct de vedere tehnologic

  8. “Samsung s-a axat pe calitate nu pe cantitate”
    My god..asta e Apple way, samsung face mii de produse diferite si tu spui ca nu s-a axat pe cantitate??
    Pai daca samsung are evolutie pe camera f buna (chit ca si aici e maxima minciuna, vezi S7-S8) pai de ce sa mai cumparam smartphone, mai bine isi ia lumea un aparat foto ce depaseste samsung

  9. Ce experienta traumatizata cu Qled? Da LG este lider pe piața TV urilor Oled, dar Samsung este lider mondial în vânzări la TV, gama Qled este mai vândută decât cea LG Oled
    Înțeleg ca Apple ți a acaparat creierul, dar vb în dodii

  10. Da pe bune, cand Apple a băgat camera duala in i7 Plus era departe de a fi matura de a ceea a fost spulberata de S7 single camera, N8 este primul dispozitiv Samsung cu camera duala, dar a făcut o mult mai bine decât ceilalți
    Hai sa nu aducem în discuție DSLR, ca o camera foto pentru smartphone uri nu se va compara in veci

  11. Pai tocmai asta este problema, ca s-a ajuns la limita, nu se poate face o deschidere mai mare pentru ca nu permite montura camerei, s-a ajuns la limita diametrului monturi. Singura soluție ar fi să scoate noi camere cu o montura mai mare insa asta ar însemna sinucidere pentru orice companie pentru ca va fi nevoie și de obiective noi iar tot ce este vechi nu va fi compatibil. Cand ai deja 2 sau 3 obiective profesionale care costa peste 2000€ unul nu-ți convine să pierzi totul doar pentru un f stop! Canon avea și el o montura mai mica insa au fost destul de deștepți să prevadă viitoarul și prin anii 87 au schimbat montura cu cea care le permite azi să utilizeze f/1.2! Pe atunci nu erau chiar asa multe camere și obiective pe piața și totuși tot a ieșit mare tam-tam. În ziua de azi este aproape imposibil să faci o asemenea schimbare.

  12. Ba da, dar dacă vrei sa demonstrezi ceva o demonstrezi
    Oricum nu se compara LG cu Samsung la calitatea TV urilor :
    “Samsung Qled permite obţinerea unei palete de culori mai bogată, sursele de lumină LED echipate cu filtru Quantum Dot îmbunătăţesc simţitor calitatea şi luminozitatea imaginii redată pe ecrane LCD, permiţând inovaţii cum ar fi procesarea culorilor în modul HDR şi adâncime de 10 biţi pentru fiecare canal de culoare + tehnologia Quantum Dot mai are aplicaţii şi în domeniul panourilor solare, respectiv biosenzori”

  13. Oled nu a ajuns la maturitate complet, dar tehnologia pentru TV Samsung e foarte tare
    Qled este o gluma proasta? ??? mai studiază puțin tehnologia Samsung și cea LG

  14. Apropo Samsung poate realiza TV uri Super Amoled dar la tehnologia curenta Samsung + amalgamul de tehnologii curente pe care le au pentru TV uri, cred ca ar fii cele mai scumpe TV uri din istoria TV urilor

  15. Toate studiile spun ca nimic nu e perfect + ca TV urile Samsung Qled sunt singurele TV uri care au luminozitatea maxima 1500 nits

  16. Exista un tip de display perfect? Nu, nu exista și pe deasupra tu ai postat una dintre problemele cu care se confrunta QLED și nu OLED, este normal, nici OLED nu e perfect :
    “Quantum-dot LCD sets, including Samsung’s QLEDs, are brighter than OLEDs. They simply put out more light, making them more appropriate for sunny rooms where brightness counts
    Compare, for example, our recent brightness test results from an LG E7 of 446.5 nits to our results from Samsung’s Q7 with 1008 nits…. Overall, a well-designed quantum-dot LCD or QLED TV can deliver a wider range of colors than an OLED set. They can also be more accurate, with more faithful reds, for example.
    In recent tests, the LG E7 OLED earned a Delta-E color accuracy score of 2.3 compared to Samsung’s Q7F quantum-dot TV, which had a score of 1.4 (lower is better)
    While quantum-dot LCDs struggle with inky blacks, they tend to do better at eliciting the subtle changes between dark and light areas. Overall, top quantum-dot or QLED sets have a wider contrast range and can reveal some picture details OLEDs miss…. Conversely, it may look to one’s eye that OLEDs deliver better contrast because of the striking differences between light and dark areas. However, OLED’s contrast range is limited to a narrower frequency range; as it approaches black, an OLED tends to cut off the light completely, eliminating some shadowy picture details in the process “