Samsung Galaxy S9. Pret Nejustificat de MARE

Samsung Galaxy S9 va avea un pret nejustificat de mare dupa ce va fi lansat de catre compania coreeana, cele mai recente informatii confirmand dezamagirea.

Fanii care asteapta Samsung Galaxy S9 ar putea avea parte de multe dezamagiri anul acesta deoarece actualizarea pregatita pentru telefon se anunta a fi una iterativa, adica nu-si merita banii. Imitand Apple, compania coreeana vrea sa faca doar un upgrade demn de un telefon din seria S, adica va actualiza hardware-ul fara a schimba design-ul telefonului.

Samsung Galaxy S9 va avea acelasi ecran ca modelul anterior, aceleasi dimensiuni, iar in carcasa camera va fi pozitionata vertical si cam atat, deci nimic substantial. Nici macar RAM-ul integrat in noua serie nu va fi mai mare, decat in modelul Plus, coreenii copiind strategia Apple de a diferentia telefoanele prin componentele si functiile pe care le au.

Modelul standard al Samsung Galaxy S9, cel cu ecran de 5.8 inch, va ramane cu o camera normala, in timp ce modelul Plus va avea una duala, dar si 2 GB RAM suplimentari. Separat de aceasta schimbare nu va exista ceva diferit intre modele fata de seria actuala, aceasta fiind prima mare dezamagire pe care fanii coreenilor o vor avea in anul 2018.

Samsung Galaxy S9 va avea un pret nejustificat de mare

Desi se pare ca Samsung Galaxy S9 nu va aduce multe schimbari, unele componente noi vor creste serios pretul de vanzare, camera fiind printre ele. Coreenii vor sa foloseasca noi tipuri de camere pentru cele doua modele, pretul acestora urmand a creste de la 30 de dolari pe bucata la maxim 90, sau pana in 180 daca vorbim de camera duala.

Cu asemenea costuri estimate, e de inteles de ce Samsung Galaxy S9 ar putea fi cu minim 100 de dolari mai scump, chiar daca upgrade-ul fata de seria actuala va fi unul mic. Trebuie luat in calcul si faptul ca telefonul trebuie sa tina pasul cu iPhone X in materie de preturi, altfel lumea nu va mai vedea telefoanele ca fiind premium, pentru ca nici nu sunt.

Samsung Galaxy S9 va fi prezentat initial in ianuarie la CES 2018 de catre compania coreeana, insa prezentarea oficiala va avea loc abia 2 luni mai tarziu. Lansarea seriei ar putea avea loc abia prin martie, sau poate chiar aprilie, iar pana atunci iPhone X va reduce atat de mult vanzarile Samsung incat noile telefoane n-ar putea redresa nimic.

Samsung Galaxy S9 pret mare