Samsung Galaxy S9. Pret Nejustificat de MARE

Samsung Galaxy S9 va avea un pret nejustificat de mare dupa ce va fi lansat de catre compania coreeana, cele mai recente informatii confirmand dezamagirea.

Fanii care asteapta Samsung Galaxy S9 ar putea avea parte de multe dezamagiri anul acesta deoarece actualizarea pregatita pentru telefon se anunta a fi una iterativa, adica nu-si merita banii. Imitand Apple, compania coreeana vrea sa faca doar un upgrade demn de un telefon din seria S, adica va actualiza hardware-ul fara a schimba design-ul telefonului.

Samsung Galaxy S9 va avea acelasi ecran ca modelul anterior, aceleasi dimensiuni, iar in carcasa camera va fi pozitionata vertical si cam atat, deci nimic substantial. Nici macar RAM-ul integrat in noua serie nu va fi mai mare, decat in modelul Plus, coreenii copiind strategia Apple de a diferentia telefoanele prin componentele si functiile pe care le au.

Modelul standard al Samsung Galaxy S9, cel cu ecran de 5.8 inch, va ramane cu o camera normala, in timp ce modelul Plus va avea una duala, dar si 2 GB RAM suplimentari. Separat de aceasta schimbare nu va exista ceva diferit intre modele fata de seria actuala, aceasta fiind prima mare dezamagire pe care fanii coreenilor o vor avea in anul 2018.

Samsung Galaxy S9 va avea un pret nejustificat de mare

Desi se pare ca Samsung Galaxy S9 nu va aduce multe schimbari, unele componente noi vor creste serios pretul de vanzare, camera fiind printre ele. Coreenii vor sa foloseasca noi tipuri de camere pentru cele doua modele, pretul acestora urmand a creste de la 30 de dolari pe bucata la maxim 90, sau pana in 180 daca vorbim de camera duala.

Cu asemenea costuri estimate, e de inteles de ce Samsung Galaxy S9 ar putea fi cu minim 100 de dolari mai scump, chiar daca upgrade-ul fata de seria actuala va fi unul mic. Trebuie luat in calcul si faptul ca telefonul trebuie sa tina pasul cu iPhone X in materie de preturi, altfel lumea nu va mai vedea telefoanele ca fiind premium, pentru ca nici nu sunt.

Samsung Galaxy S9 va fi prezentat initial in ianuarie la CES 2018 de catre compania coreeana, insa prezentarea oficiala va avea loc abia 2 luni mai tarziu. Lansarea seriei ar putea avea loc abia prin martie, sau poate chiar aprilie, iar pana atunci iPhone X va reduce atat de mult vanzarile Samsung incat noile telefoane n-ar putea redresa nimic.

Samsung Galaxy S9 pret mare

35 COMENTARII

  1. Acum vin samsonistii si vor spune ca merita…chiar daca nu ofera nimic fata de S8, doar ca au SD845 merita
    In 2019 il vor face 1500$ sigur merita…in 2020 va fi 2000$ si va merita. Singura diferenta intre noi si samsonisti? ca de ei doar gura este il lauda dar nu il cumpara, cu ce bani sa il cumpere?!

  2. samsung, inca asteptam bomba GALAXY X ce probabil va arata precum mizeria de ZTE Axon M si va cere 1500$ de la saracii care nu au nici bani de o paine

  3. :)))) felicitari !!! Esti de departe cel mai retardat roman pe anul acesta si mai e asa putin pana la final incat doar tu te poti depasii in clasament.

  4. Afirmații mereu nefondate :
    “coreenii copiind strategia Apple de a diferentia telefoanele prin componentele si functiile pe care le au”….e invers, Samsung a făcut asta mereu odată cu lansarea gamei Note care a cuprins mereu mai multa tehnologie și spec fata de gama S, iar Apple a copiat chestia asta, are aceiași abordare la fel ca Samsung
    “Trebuie luat in calcul si faptul ca telefonul trebuie sa tina pasul cu iPhone X in materie de preturi, altfel lumea nu va mai vedea telefoanele ca fiind premium, pentru ca nici nu sunt”… Ma întreb Zaone cum ai ajuns tu la concluzia ca telefoanele Galaxy S nu sunt premium?

  5. Eu nu cred ca Samsung a ajuns atât de fomista încât sa taie din spec și sa diferențieze modelele S (ar fi culmea)
    Ambele au avut aceleași spec, doar mărimea ecranului a facut diferența între ele (mereu) + ca mereu au urmat gama Note după lansare

  6. Eu vorbesc de telefoane din aceeasi serie, tu de serii diferite, ce logica are ?
    Iar la preturi, da, Samsung le vinde scump ca sa dea impresia ca sunt premium, easy.

  7. Deci sa inteleg ca galaxy s8 sau note 8 nu sunt telefoane premium si iphone x are un preț justificat? Note 8 are un preț nesimțit de mare dar intră la categoria premium alături de alte smartphone (inclusiv ale apple), acum este momentul sa imi spui ca iphone x are un preț de 5500 lei justificat si ca el merita prețul ăsta când face exact aceleași lucruri ca un s8 sau note 8, iphone x este un telefon premium la fel ca celelalte dar cu un preț mult prea mare. Tu crezi ca iphone x merita prețul ala? Care este diferenta dintre note 8 si iphone x ,ambele cu preturi nesimțite..doar unul mai nesimțit ca altul, deci?

  8. Srb&Zaone nu intelegeti ca orice scoate Apple restul lumii incearca sa copieze chiar daca ar scoate un rahat pe bat si este cel mai scump , se va vinde … si s-au gandit si Samsonisti , ce noi suntem mai prosti , hai sa vindem si noi rahat pe bat ca daca vinde Apple , putem si noi de ce nu … dar acesti samsonisti nu fac diferenta dintre strategia si gandirea Apple fata de Samsung , care e atenta la cele mai mici detalii … nu are rost polemica asta dintre cele doua va exista tot timpul , pt ca modul de viziune , este diferit … nu vor ajunge niciodata Apple .

  9. sunt multi si in viata reala si in viata pe net in care oamenii spun ca atunci cand iei in mana iphone x , il simti ca un telefon ce costa 1000$. Deci daca eu sunt troll, atunci si restul sunt
    Doar calitatea si asamblarea si atentia la detalii este in alta liga

  10. Cu siguranta va fi un telefon bun, dar pretul de lansare va fi nejustificat de mare, oricum dupa 4-5 luni o sa scada cu 25-30 la suta, ca dupa un an sa fie la jumatate, abia atunci isi va merta banii

  11. Si sunt multi oameni care spun exact contrariul, utilizatori ios cate spun ca este mult prea mult si aleg iphone 8 în loc de x, la samsung aceeași problemă..mai bine s8 decat note8, eu aici as fi vrut să aud parerea lui zaone, din ce a scris mai sus inteleg ca iphone x merita prețul si un samsung sau orice alt competitor nu, ce il diferențiază atât de tare pe iphone x de note 8 sau s8 de exemplu, prin ce își justifică prețul ridicat aceste telefoane, ambele telefoane oferă aproximativ aceeași funcționalitate și sunt curios de ce un smartphone samsung cu preț mare nu este premium si iphone x este, este usor sa spui ca samsung umfla preturile pentru a parea ca este premium dar oare apple nu face acelasi lucru? De ce iphone x este mai premium fata de note 8 de exemplu, datorită prețului? Mie îmi par egale dar cu preț cam mare.

  12. ok, lasam banii la o parte..iphone 8 este the buget iphone. Pai nu inteleg cum de nu stii parerea lui zaone cand el personal a facut un review cu unitatea lui personala ?! Intrebarea asta o mai aud cand ma intreaba cei ce au vw passat…cu ce se diferentiaza un passat ce are de toate fata de un mercedes…cam asa este si cu samsung si apple. Oricum pretul se va mai ajusta la anul,adica acesta de 5.8″ va porni de la 899$ probabil si cel de 6.5″ va lua locul (999$)

  13. Prietene stai linistit ca am avut iphone de la seria 4 pana la 7 si crede-ma in momentul de fata ios o ia putin la vale nu inteleg de ce dar cred ca s-au salat pe o ureche din cauza succesului daca nu ar mai fi asa multi care nu ar mai cumpara iphone din cauza ios ului iti zic sincer ca vor fi pusi pe ganduri dar atata timp cat tu scoti soft dupa soft dar remediere nu prea doar cu putinul si tot cu bube il scoti scuza-ma dar daca era sj in viata ii dadea afara de la a 2 a greseala ca prima zici ca nu e intentionata dar daca dupa atata timp ei in loc sa evolueze scad scuza-ma dar de ce sa dai 1000 de euro pentru ceva care nu se justifica si da detin un note 8 momentan ,nu am probleme cu softul este chiar ok nu mai zic din punct de vedere calitativ si nu ma lua cu acelasi design ca s8 sau restul ca tin sa iti aduc aminte ca sa zic asa un fost iubitor de iphone momentan ca s8 a fost cel mai de succes telefon din punct de vedere al designului si al calitatii dar m-am plictisit de iphone de la seria 6 pana la 8 acelasi design de rahat sincer lumea vrea o schimbare si a venit la x …dupa atata timp sincer …nu merita ..

  14. Pai note 8 are OS de acum peste 1 an de zile. Din cauza asta nu ai probleme. Noi astia cu apple avem la zi OS si a fost normal sa mai existe probleme