Apple va Cumpara Shazam, Anunta Surprize Majore

Apple va cumpara Shazam, anuntul surpriza fiind facut chiar de catre cei din Cupertino, care au anuntat si o serie de surprize importante pentru utilizatori.

Apple va cumpara Shazam, cei din Cupertino confirmand in mod oficial in cursul zilei de ieri faptul ca au ajuns la o intelegere pentru a cumpara celebra companie britanica. Vorbim despre o companie care a dezvoltat o tehnologie ce permite identificarea de melodii emisiuni TV, seriale si chiar reclame in baza ascultarii unui flux audio, utilizatorul primind apoi informatii privind sursa acestuia.

Apple sustine ca sute de milioane de persoane din intreaga lume foloses Shazam in momentul de fata pe multiple platforme, dar si ca o combinatie cu Apple Music este ceva “natural”. Apple afirma ca are planuri foarte indraznete in ceea ce priveste Shazam si ca ele vor fi anuntate in viitorul apropiat, Siri oferind deja o functie de recunoastere a melodiilor prin intermediul acestei platforme.

Apple va Cumpara Shazam, Anunta Surprize Majore

Apple va plati intre 400 de milioan si 1 miliard de dolari pentru a cumpara Shazam, o suma mult mai mica decat cea cheltuita pentru a achizitiona Beats, cea mai mare tranzactie facuta de catre americani. Se pare ca aceasta achizitie ar trebui sa fie si aprobata de catre autoritatile din Marea Britanie si SUA, dar probabil ca nu vor exista probleme in ceea ce le priveste si totul va fi finalizat cu succes.

“We are thrilled that Shazam and its talented team will be joining Apple. Since the launch of the App Store, Shazam has consistently ranked as one of the most popular apps for iOS. Today, it’s used by hundreds of millions of people around the world, across multiple platforms. Apple Music and Shazam are a natural fit, sharing a passion for music discovery and delivering great music experiences to our users. We have exciting plans in store, and we look forward to combining with Shazam upon approval of today’s agreement.”

Cumpararea Shazam de catre Apple vine ca o surpriza majora pentru ca nimeni nu se astepta ca acest anunt sa fie facut, insa iata ca Apple surprinde din toate punctele de vedere cu el. Nimeni nu stie sigur care sunt planurile celor de la Apple in ceea ce priveste Shazam, insa cu siguranta vorbim despre o serie de functii noi majore pe care americanii le au pregatite pentru utilizatori.

Apple cumpara Shazam