Seful Samsung Risca o Peeapsa mai Mare de Inchisoare

Seful Samsung risca sa fie condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea care este mai mult decat dubla fata de cea initiala impusa de catre judecatori.

Vicepresedintele consiliului de administratie al grupului Samsung, Jay Y. Lee, risca o pedeapsa cu inchisoare mai mare decat cea de 5 ani care i-a fost impusa de catre o instanta din Coreea de Sud. Jay Y. Lee este mostenitorul imperiului Samsung, iar o instanta din Coreea de Sud l-a gasit vinovat pentru dare de mita, hotarand ca el sa petreaca urmatorii 5 ani de zile intr-o inchisoare din tara.

Decizia a luat putina lume prin surprindere din moment ce inclusiv tatal sau a fost condamnat de 2 ori la pedepse cu inchisoarea, dar fara a le ispasi, insa acum se pare ca nimic nu-l va salva pe Jay Y. Lee. Desi risca sa stea aproximativ jumatate din aceasta pedeapsa in inchisoare, Jay Y. Lee ar putea avea de stat 12 ani daca apelul procurorilor va fi aprobat de catre judecatorii coreeni.

Avocatii lui Jay Y. Lee au facut deasemenea apel impotriva acestei decizii pentru a-si scoate seful din inchisoare, el fiind arestat acum cateva luni de catre autoritati inainte ca procesul sa inceapa. Acestia sustin ca un cadou facut de catre Jay Y. Lee unui apropiat al fostului presedinte din Coreea de Sud a fost interpretat gresit si ca intentia sa nu a fost de a da cuiva mita.

“Lee’s control and wealth at Samsung is none other than a result of bribery. People want chaebol to no longer maintain the privileges to rule over the Republic of Korea alongside politicians.”

Daca instanta va tine cont, sau nu, de ceea ce spun avocatii lui Jay Y. Lee ramane de vazut, insa daca vor aproba cererea procurorilor, atunci seful Samsung va avea o pedeapsa lunga de ispasit. Pana acum Samsung nu a fost afectata de faptul ca seful sau este inchis, iar dupa cum se prezinta lucrurile, se pare ca Jay Y. Lee isi va relua in primire functia dupa ce va fi eliberat din inchisoare.

Sef Samsung Peeapsa Inchisoare