Iata cand va Plati Apple Taxele de 13 Miliarde de Euro Impuse de UE

plati apple taxele 13 miliarde euro ue

La nu mai putin de 17 luni din momentul in care UE a stabilit ca Apple trebuie sa plateasca 13 miliarde de euro ca parte a unor impozite datorate, se pare ca banii vor fi colectati. Irlanda a anuntat astazi ca a ajuns la un acord cu Apple privind recuperarea sumei de 13 miliarde de euro, 2018 fiind anul in care aceste plati vor fi facute.

Conform informatiilor aparute azi, Apple va plati cele 13 miliarde de euro intre martie si septembrie 2018, banii urmand a ajunge intr-un cont care va avea un administrator special. Apple si guvernul irlandez au facut apel impotriva deciziei UE de a percepe acesti bani de la compania americana, astfel ca ei vor sta in cont pana cand contestatia va fi judecata.

In aceasta perioada suma depusa in cont va fi investita de catre acel administrator special pentru a produce profit, Apple fiind destul de sigura ca va castiga contestatia facuta. Nu se stie ce fel de detalii au fost convenite intre compania Apple si guvernul irlandez privind investirea banilor, dar cu siguranta vorbm despre ceva ce va genera profit pentru companie.

“The Public Accounts Committee has been told the collection of €13bn from technology company Apple will begin in March and continue through to September. In a letter to the Committee, Department of Finance Secretary General Derek Moran said the funds will be held in an escrow account – which is an account held by a third party – and that it will be in place by the end of March.”

Desi Apple are o rezerva monetara uriasa, iata ca a avut nevoie de un an si jumatate pentru a ajunge la un acord cu privire la plata impozitelor retroactive, dar nu fara lupta. E posibil ca in cateva luni, sau poate chiar ani, Apple sa recupereze cele 13 miliarde de euro, sau e posibil sa-i piarda partial, ori in totalitate, dar lupta pentru fiecare cent.