iPhone X: Motivul STUPID pe care Apple il Scoate din Vanzare

iPhone X va fi scos din vanzare de catre compania Apple in 2018 din cauza unui motiv complet stupid care nu va fi inteles de catre foarte multi clienti.

iphone x motiv stupid apple vanzare

iPhone X urmeaza sa fie scos din vanzare de catre compania Apple in toamna acestui an, noi informatii confirmand zvonurile de saptamana trecuta care anuntau aceasta decizie complet neasteptata a celor de la Apple. iPhone X este versiunea aniversara a iPhone, fiind lansat la 10 ani distanta de primul model, insa se pare ca va fi unic si dintr-un alt motiv, deoarece va fi singurul model care este scos din vanzare dupa doar 1 an de disponibilitate.

iPhone X urmeaza sa fie scos din vanzare de catre compania Apple, si sper ca sunteti pregatiti pentru asta, deoarece brand-ul iPhone si noile produse din toamna anului 2018 ar fi afectate de o simpla reducere de pret. Analistul Ming-Chi Kuo, care a furnizat aceste informatii, sustine ca in loc sa vanda iPhone X cu 100 de dolari/euro mai ieftin in 2018, Apple prefera sa scoata telefonul din vanzare pentru a nu-i fi afectat brand-ul iPhone, dar nici noile produse din 2018.

iPhone X este prezentat de catre Apple ca un mode premium al seriei iPhone, iar a-l vinde la pret redus ar afecta serios brand-ul sau, dar si noutatile precum camera Face ID pentru recunoastere faciala si noul ecran OLED. Desigur ca niciun client nu va intelege tainele marketing-ului celor de la Apple si motivele din cauza carora iPhone X nu poate fi vandut la pret mai mic, dar asta nici nu conteaza, pentru ca iPhone XS va arata la fel ca iPhone X.

iPhone X: Motivul STUPID pe care Apple il Scoate din Vanzare

iPhone X ar urma sa ramana, practic, o versiune premium si scumpa a seriei de telefoane mobile ale companiei Apple, cei din Cupertino dorind sa mentina aceasta perceptie in randul clientilor din lumea intreaga. Exista deasemenea posibilitatea ca pretul componentelor pentru iPhone X si iPhone XS sa fie in continuare atat de mare incat o reducere a pretului de vanzare a afecteze profitul Apple, si Doamne Fereste sa se intample asa ceva.

iPhone X va fi inlocui in 2018 de un nou iPhone 9, denumire posibila, care va avea un ecran LCD cu diagonala de 6.1 inch, dar si de un iPhone XS care va arata identic, un iPhone X Plus urmand a completa noua oferta. Pentru a nu dilua imaginea de telefoane scumpe, cei de la Apple ar urma sa scoata iPhone X din vanzare in totalitate, asa ca toti cei care sperau sa vina toamna si sa cumpere telefonul mai ieftin, vor trebui sa se gandeasca la altceva.

“iPhone X would hurt product brand value & lineup of 2H18 new models if it continues to sell at a lower price after 2H18 new models launch: Lowering iPhone Xs price after the 2H18 new models launch would be a negative to product brand value given 3D sensing and OLED display are features of the new high-price model. Additionally, to sell iPhone X at a lower price may have a negative impact on shipments of the new 6.1″ LCD iPhone in 2H18. Thus, we estimate iPhone X will reach end-of-life (EOL) around the middle of 2018.”

iPhone X nici nu mai este la fel de cautat in acest inceput de an, cel mai probabil din cauza pretului foarte mare de vanzare, iar in toamna imi imaginez ca modelul cu ecran de 6.1 inch va fi foarte atractiv pentru multi. Desigur ca aceasta e posibil sa vina fara multe dintre functiile speciale oferite in iPhone X si pregatite pentru iPhone XS, sau iPhone X Plus, dar chiar si asa, cred ca va atrage o mare parte din interesul clientilor.