HomePod isi poate Recunoaste Proprietarul, are Functii Speciale

HomePod are implementata o tehnologie avansata care ii permite sa isi recunoasca proprietarul si sa ruleze unele functii in baza acestei identificari.

homepod recunoaste proprietar

HomePod se apropie de deschiderea precomenzilor, compania Apple anuntand ca vineri utilizatorii din lumea intreaga vor putea comanda boxa inteligenta din magazinele sale. HomePod va fi lansata pe 9 februarie, iar pe masura ce aceasta data se apropie, cei din Cupertino invita presa sa testeze versiunea finala a produsului ravnit de catre multe persoane.

Conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, HomePod este capabila sa isi recunoasca propeitarul in momentul in care acesta intra in casa si rosteste o comanda vocala. HomePod va putea fi setata folosind un Apple ID, iar cand proprietarul rosteste o comanda vocala, boxa inteligenta va putea citi informatii confidentiale din telefonul sau.

HomePod va putea practic sa citeasca notificarile mesajelor text, intrarile din calendar, reminder-urile si alte informatii confidentiale pe care doar proprietarul boxei si al iPhone-ului conectat la ea ar trebui sa le auda. Nu se stie cum isi da HomePod seama care este proprietarul, dar fie o face folosindu-se de tehnologia din spatele Hey Siri, fie prin detectarea iPhone-ului cu care a fost setata.

” … although everyone in your apartment will be able to use the speaker, only the person who sets up HomePod on their iCloud account will be able to send texts, set up reminders, and get calendar notifications via voice commands. HomePod also delivers where it counts: The sound. When I listened to the speaker next to Google Home Max, the latest Amazon Echo, and Sonos One, the vocals were consistently crisper and clearer on HomePod.”

HomePod are deasemenea un microfon foarte sensibil, astfel ca persoanele aflate in camera cu boxa inteligenta nu trebuie sa tipe pentru ca ale lor comenzi sa fie interceptate. Cat de buna va fi HomePod in final ramane de vazut, insa este clar ca Apple incearca sa isi prezinte boxa inteligenta ca fiind un produs pe care clientii trebuie sa il aiba in vedere cand cauta unul din aceasta categorie.