iOS 11.2.2 Jailbreak va fi Lansat pentru iPhone si iPad

iOS 11.2.2 jailbreak va fi lansat pentru iPhone si iPad dupa ce doua noi vulnerabilitati ale sistemului de operare vor fi dezvaluite in perioada urmatoare.

ios 11.2.2 jailbreak iphone ipad feat

iOS 11.2.2 Jailbreak va fi lansat pentru iPhone si iPad dupa ce doua vulnerabilitati majore ale sistemului de operare vor fi dezvaluite de catre o companie de securitate informatica. Zimperium este compania care a descoperit aceasta vulnerabilitate, ea anuntand ca le dezvaluie in mod public, probabil, pentru ca au fost blocate in iOS 11.2.5 de catre Apple.

Publicarea acestor vulnerabilitati pentru iOS 11.2.2 va permite lansarea unei solutii de jailbreak pentru iPhone si iPad, insa nu imediat dupa lansarea lor, ci la ceva timp dupa ce ele devin publice. Zimperium sustine ca vulnerabilitatile sunt importante si afecteaza diverse procese ale sistemului de operare iOS 11.2, deci vor permite exploatarea iPhone si iPad.

In momentul de fata nu este anuntata lansarea unei solutii de jailbreak pentru iOS 11.2.2, iar informatiile de astazi vin ca o veste foarte buna pentru utilizatorii care asteapta acest software. Nu se stie daca exploit-urile vor permite dezvoltarea unei solutii de untethered jailbreak, sau ea va fi tot tethered, dar este mai intai necesar ca dezvoltatorii sa le aiba si sa le analizeze.

The first vulnerability (CVE-2018-4095) is full relative (ASLR bypass) control on the stack in CoreBluetooth that leads to memory corruption over bluetoothd. The second major vulnerability (CVE-2018-4087) leads to execution of arbitrary code on different crucial daemons in iOS by hijacking the session between each daemon and bluetoothd. Some of the impacted daemons are: SpringBoard, mDNSResponder, aggregated, wifid, Preferences, CommCenter, iaptransportd, findmydeviced, routined, UserEventAgent, carkitd, mediaserverd, bluetoothd, coreduetd and so on.”

iOS 11.2.2 inca mai poate fi instalat pe iPhone si iPad de catre cei care doresc sa aiba jailbreak in aceasta versiune a iOS, asa ca puteti face downgrade cat inca ne mai lasa Apple. Nu se stie pentru ce perioada de timp va mai fi semnat iOS 11.2.2 de catre compania Apple, asa ca ramane de vazut cat vom mai avea de asteptat pentru asta.