Care Retea are cel mai Rapid Internet Mobil 4G in 2018?

Vodafone are cel mai rapid internet mobil 4G din Romania la inceput de 2018, operatorul de telefonie mobila reusind sa-si intreaca cu mult competitorii.

retea rapid internet mobil 4g 2018

Vodafone a anuntat astazi ca este reteaua cu cel mai rapid internet mobil 4G in Romania la inceput de 2018, afirmatia avand la baza statistici preluate de la binecunoscutul website Speedtest.net. Vorbim despre 1.15 milioane de teste realizate de catre romani folosind acest website in cursul anului 2017, ele dezvaluind faptul ca Vodafone are cel mai rapid internet mobil din tara noastra, lucru care nu se intampla totusi pentru prima oara.

Vodafone ofera 55.87 Mbps pentru download si 22.16 Mbps pentru upload, acestea fiind vitezele medii rezultate in urma testelor facute de catre clienti, ele fiind superioare celor oferite de catre Orange. Diferenta fata de internetul mobil 4G al celor de la Orange este de 12% pentru download si 7% pentru upload, deci prea mica pentru ca vreun utilizator sa o sesizeze, insa cei de la Orange raman in urma celor de la Vodafone si in 2017, dupa ce au fost in aceasta pozitie in 2016.

retea rapid internet mobil 4g 2018

Vodafone a facut investitii serioase in reteaua 4G si 4.5G, iar ele incep sa se vada cand vine vorba despre testele facute de catre clientii din Romania prin cea mai folosita platforma pentru masurarea vitezelor de internet. Cei de la Orange s-au laudat cu prima pozitie in statistici de acest gen in baza testelor facute de catre romani prin Netograf, dar aceasta paltforma are cu mult mai putine teste facute, deci rezultatele ei sunt complet inutile.

Cei de la Vodafone au facut si un top al vitezelor oferite de catre concurenta, Telekom oferind putin peste jumatate din ceea ce ofera Vodafone, in timp ce Digi Mobil are rezultatele extrem de proaste pe care le stie toata lumea. De altfel, din cauza Digi Mobil, Romania a cazut cel mai probabil si pe locul 42 in topul tarilor cu cel mai rapid internet mobil, dar despre asta voi vorbi intr-un articol separat.

„Vodafone România are cea mai rapidă rețea mobilă de generație 4G din România, potrivit datelor Ookla Speedtest din 2017

  • Cele peste 1,15 milioane de teste realizate de utilizatorii din România în 2017 și colectate de Ookla Speedtest Intelligence arată că rețeaua de generație 4G (LTE) a Vodafone România a oferit cele mai mari viteze medii de descărcare și încărcare a datelor mobile, precum și cea mai mică întârziere medie în transmiterea datelor mobile
  • Valorile medii naționale ale vitezelor de date mobile furnizate de Vodafone România pe rețeaua de generație 4G sunt cu cel puțin 12% mai mari pentru încărcare (upload) și cu aproape 7% mai mari pentru descărcare (download) în comparație cu orice alt operator de comunicații de date mobile din România

București, 5 februarie 2018 – Vodafone România este cea mai rapidă rețea mobilă de generație 4G din țară, potrivit testelor efectuate de utilizatorii din România pe conexiuni 4G, 4G+ și 4.5G (LTE) în 2017 cu ajutorul Speedtest® by Ookla®, cea mai populară aplicație de testare și analizare a vitezei de internet din lume. Rezultatele a peste 1,15 milioane de teste efectuate de utilizatorii de comunicații mobile din România în perioada ianuarie-decembrie 2017 arată că rețeaua de generație 4G (LTE) a Vodafone România oferă cele mai mari viteze medii de descărcare (download) și încărcare (upload) a datelor mobile, precum și cea mai mică întârziere medie (latency) în transmiterea datelor mobile.

„Această recunoaștere este foarte importantă pentru noi, deoarece reprezintă un indicator al performanței rețelei mobile din perspectiva clientului și ne oferă o imagine de ansamblu asupra calității serviciilor pe care le oferim. Este o dovadă că utilizatorii noștri beneficiază de cea mai bună experiență 4G din România, care le permite să se bucure de divertisment mobil și să rămână conectați oricând și oriunde”, a declarat Cătălin Buliga, Technology Director, Vodafone România.

Datele colectate de către Ookla Speedtest Inteligence prin intermediul testelor efectuate de utilizatori cu ajutorul aplicației Speedtest pentru verificarea performanței conexiunilor de generație 4G (LTE) în perioada ianuarie-decembrie 2017 arată că Vodafone România are cele mai bune rezultate, cu o valoare medie a vitezelor cu cel puțin 12% mai mare pentru încărcarea de date (upload) și cu aproape 7% mai mare pentru descărcarea de date (download) în comparație cu orice alt operator de comunicații de date mobile din țară.

Recent, rețeaua Vodafone România, Supernet 4.5G, a fost certificată drept cea mai performantă rețea mobilă din România pentru al patrulea an consecutiv, obținând cel mai mare punctaj total pentru calitatea și performanța serviciilor sale de voce și date mobile, în urma testării tuturor rețelelor mobile din România de către auditorul independent P3 communications, în noiembrie și decembrie 2017. Totodată, operatorul a obținut cel mai mare scor pentru serviciile de date mobile și oferă cea mai bună experiență de navigare pe internet și de utilizare YouTube în comparație cu ceilalți operatori.”