Seful Samsung a fost Eliberat din Inchisoare

Seful Samsung, Jay Y. Lee, a fost eliberat din inchisoare dupa ce apelul sau a fost acceptat de catre o instanta de judecata si pedeapsa a fost redusa.

sef samsung eliberat inchisoare

La aproape un an dupa ce a fost arestat de catre procurori pentru acuzatii de mita la nivel inalt, sperjur si delapidare, vicepresedintele consiliului de administratie al Samsung, Jay Y. Lee, a fost eliberat din inchisoare. Desi a fost condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea de 5 ani, in urma apelului formulat, acesta a primit o pedeapsa de 2 ani si jumatate, cu suspendare, si o perioada de incercare de 4 ani.

Jay Y. Lee va fi eliberat din inchisoare astazi, sau in zilele urmatoare, instanta luand decizia ca el nu trebuie sa mai fie incarcerat dupa ce s-a dovedit totusi ca acuzatiile procurorilor sunt adevarate. Practic, Jay Y. Lee isi va putea relua rolul de sef al companiei Samsung, acesta fiindu-i atribuit in functia de vicepresedinte al consiliului de administratie.

Jay Y. Lee este fiul lui Lee Kun-hee, presedintele consiliului de administratie al Samsung, insa din cauza unei boli care l-a adus in incapacitatea de a isi exercita functia, fiul sau a preluat controlul consiliului de administratie. Jay Y. Lee va deveni presedinte al acestuia dupa ce tatal sau va muri, asa ca va conduce Samsung pana cand va decide sa pareaseasca compania.

“A South Korean high court unexpectedly let Samsung Electronics Co. Vice Chairman Jay Y. Lee walk free after suspending his prison sentence for bribery, in a stunning reversal that raises questions about the government’s ability to reform powerful chaebol.”

Jay Y. Lee a fost arestat intr-un imens scandal in Coreea de Sud, el fiind acuzat ca a mituit presedintele tarii pentru a-si utiliza influenta in favoarea companiei Samsung. In ciuda intregului scandal, compania Samsung a avut cele mai bune rezultate financiare din ultimii ani, semn ca problemele n-au contat absolut deloc pentru consumatorii globali.

9 COMENTARII