HomePod: Iata cat Costa Fabricarea Boxei Inteligente

HomePod are costul de fabricatie dezvaluit de catre analistii care au analizat componentele dezasamblate din boxa inteligenta a celor de la Apple.

homepod costa fabricare

HomePod a fost dezasamblata saptamana trecuta de catre unii dintre cei care au cumparat boxa inteligenta de la compania Apple, iar acum aflam si cat costa fabricarea sa. Conform unei estimari facute de catre IHS Markit, pentru fabricarea HomePod compania Apple ar plati 216 dolari, cu 133 de dolari mai putin decat pretul de vanzare in SUA, fara taxe.

Marja de cost pentru HomePod este de 38% in cazul companiei Apple, iar in mod surprinzator, ea este cu mult mai mica decat cele ale Google Home sa Amazon Echo. Google are o marja de cost de 66% pentru boxele inteligente Google Home, iar Amazon are o marja de cost de 56% pentr Amazon Echo, diferenta fata de ceea ce castiga Apple fiind foarte mare.

Toata lumea este uimita de faptul ca HomePod are o marja de cost mai mica decat a produselor competitoare, Apple obisnuind sa castige, de obicei, cei mai multi bani. S-ar parea ca microfoanele, tweetere subwooferul si componentele pentru administrarea energiei din HomePod ar costa 58 de dolari, in timp ce ecranul pentru siri si alte componente mai mici costa 60 de dolari.

“Apple is compressing their margins a bit, wanting to go big or go home. In doing so, I suspect they reduced the selling price from a normal Apple margin in order to sell more units on volume.”

Chip-ul A8 al HomePod costa 25.50 dolari, alte componente costa inca 25 de dolari, iar asamblarea costa inca 17.50 de dolari, ajungandu-se la totalul pentru fabricarea boxei. Apple are o marja de cost de 64% pentru iPhone X, sau 59% pentru iPhone 8, deci cea pentru HomePod esste neobisnuit de mica, insa Apple spera sa faca multi bani prin vanzarea unei cantitati mari de boxe inteligente.

6 COMENTARII

  1. Chip-ul A8 o fi costat 25$, la vremea lui , in urma cu 3 ani . Acum Apple foloseste ce a ramas.
    @Flops – R&D restul pana la pretul de cost ? You make me laugh !