WhatsApp: Anuntul Neasteptat facut Astazi

WhatsApp este in centrul unui mesaj complet neasteptat facut astazi, el avand legatura directa cu o platforma competitoare a companiei detinute de catre Facebook.

WhatsApp investitie signal

WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie de pe planeta si este acum detinuta de catre compania Facebook, insa inainte ea a fost co-fondata de catre Brian Acton si Jan Koum, Facebook cumparand-o acum cativa ani cu 19 miliarde de euro. WhatsApp s-a schimbat foarte mult de cand e detinuta de catre Facebook, iar securitatea conversatiilor nu e un punct foarte, asa ca Acton, co-fondatorul WhatsApp, a investit 50 de milioane de dolari in aplicatia Signal.

WhatsApp a fost lansata inaintea Signal, insa aceasta din urma este aplicatia favorita a celebrului Edward Snowden, iar asta multumita securitatii pe care o ofera pentru conversatiile facute de catre utilizatori. Cele 50 de milioane de dolari investite de catre co-fondatorul WhatsApp in aplicatia Signal ii vor permite sa functioneze in continuare, dar sa se si dezvolte si sa ofere functii noi pentru utilizatorii care o folosesc, acesta fiind cel mai important aspect.

WhatsApp – anuntul neasteptat facut de catre co-fondatorul platformei

WhatsApp a ramas fara Acton anul trecut, iar acum co-fondatorul isi va dona timpul si experienta pentru a creste aplicatia Signal si a o transforma intr-o platforma care sa fie folosita de toti caore vor conversatii securizate. Acton are o avere estimata la 6.6 miliarde de dolari, suma revenindu-i dupa ce Facebook a cumparat WhatsApp de la el si celalalt co-fondator, iar acesti bani sunt acum investiti in platforme competitoare pentru platforma celor de la Facebook.

“We’ve always wanted to do much more, and our limitations have often been challenging. Over the lifetime of the project, there have only been an average of 2.3 full-time software developers, and the entire Signal team has never been more than 7 people. With three client platforms to develop, a service to build and run, a growing list of integrations to assist with, and millions of users to support, that has often left us wanting.”

WhatsApp s-a schimbat in rau de cand a fost preluata de catre compania Facebook, iar decizia lui Acton de a pleca a avut cel mai probabil legatura cu schimbarile nepotrivite impuse de catre americani pentru platforma. Nu se stie cum se va schimba WhatsApp in viitor, insa este cat se poate de clar faptul ca acum co-fondatorul platformei se va concentra pe altceva si e posibil ca aplicatia Signal sa devina mult mai importanta in urmatorii ani.