Huawei Prezice Disparitia unor Producatori de Smartphone-uri

Huawei Disparitie Producatori Smartphone

Huawei prezice disparitia unor producatori de smartphone-uri care nu vor supravietui in fata dificultatilor tot mai mari aparute in ultimii ani in ceea ce priveste vanzarea de telefoane mobile. Conform presedintelui Huawei, tot mai putini producatori vor putea sustine productia de smartphone-uri fara a genera profit din aceasta industrie.

Stim deja ca Apple si Samsung incaseaza peste 90% din profitul tuturor producatorilor de smartphone-uri, Huawei avand o mare parte din restul de 10% din profitul ramas. In aceasta sitautie, restul producatorilor de smartphone-uri raman cu un procent extrem de mic din profitul total al industriei smartphone, multi dintre ei functionand in pierdere.

Presedintele Huawei afirma ca doar companiile care au la nivel global o cota de piata de macar 10% pot obtine incasari care sa echivaleze cheltuielile facute pentru a produce smartphone-uri, asa cum se intampla cu Huawei. Pentru a avea si profit este nevoie de o cota de piata de minim 15%, dar chiar si atunci, profitul va fi foarte mic in comparatie cu necesarul pentru a functiona pe termen lung.

“In the future, only three to four vendors can survive, maybe only less than four. If your market share is less than 10 percent you cannot be profitable. Over at 10 percent, at least, you can break even (and) over 15 percent you can make money.”

Micii producatori chinezi se vor grupa in conglomerate in viitor pentru a nu disparea de pe piata, conform presedintelui Huawei, iar Apple va castiga in continuare cel mai mare profit. Pana acum cei de la Huawei au investit masiv in productoa de smartphone-uri si promovarea lor la nivel global, reusind sa-si creasca substantial cota de piata, dar mai au mult de lucru pentru a face profit serios.