Samsung Galaxy S9: Productia mai IEFTINA decat a iPhone X

Samsung Galaxy S9 are costul de productie mai mic decat cel al iPhone X, compania coreeana reusind sa asambleze telefonul la un pret mai mic decat parea posibil.

Samsung Galaxy S9 Productia IEFTINA iPhone X

Samsung Galaxy S9 Plus urmeaza sa fie lansat de catre compania Samsung in data de 16 martie, iar astazi aflam si cam cat costa productia noului smartphone cu ecran de 6.2 inch, el fiind mai mare decat iPhone X. In ciuda faptului ca Samsung Galaxy S9 Plus este un smartphone mai mare decat iPhone X, deci are un ecran mai scump si necesita mai multe materiale pentru productie, costul de fabricare al acestuia e mai mic decat al telefonului Apple.

Samsung Galaxy S9 Plus are un cost de productie estimat la 379 de dolari, cu 36 de dolari mai mare decat cel inregistrat anul trecut pentru Samsung Galaxy S8 Plus, dar si cu 42 de dolari mai mic decat cel al iPhone X. Noua camera cu deschidere variabila costa 48 de dolari in Samsung Galaxy S9 Plus fata de 32 de dolari in modelul anterior, diferenta fiind absorbita intr-o anumita masura de Samsung prin reducerea profitului companiei.

Samsung Galaxy S9 Plus are un ecran OLED cu diagonala de 6.2 inch, care este superior celui din iPhone X, dar care are un pret injumatatit fata de al telefonului Apple, costand doar 72.50 de dolari. Ecranul Samsung Galaxy S9 Plus este mai ieftin decat cele ale precedesorului sau, sau al Galaxy Note 8, insa noul chip Exynos 9810 costa 68 de dolari, in comparatie cu doar 51 de dolari, cat platea Samsung pentru cel din generatia anterioara.

Samsung Galaxy S9 – productia este mai ieftina decat a iPhone X

Samsung Galaxy S9 Plus este vandut in SUA cu un pret mediu de 903 dolari, dar Samsung il vinde pe propriul website cu 840 de dolari, deci marja de “profit” ar fi de 55% pentru coreeni. Acest procent este mai mic decat cel de 61% al companiei Apple pentru iPhone X, insa desigur ca nu vorbim despre profit pur, ci despre suma de bani care ramane la compania coreeana dupa ce un Samsung Galaxy S9 Plus este vandut catre client.

“The new Galaxy S9+ smartphone cost $379 to build, up from $343 for last year’s Galaxy S8+. The S9+ has a more advanced camera system that includes a second rear camera. Those components cost $48 versus $32 on the S8+. The most expensive component inside the S9+ is the 6.2-inch OLED screen, which comes in at $72.50. That’s cheaper than the similarly sized screens in the Note 8 and S8+, which cost $82 and $78.50. This is followed by the main phone processor coming in at $68 and memory components at $51.

Samsung Galaxy S9 Plus este o dovada clara a faptului ca Samsung nu este la fel de lacoma pentru bani precum compania Apple, insa procentul ramas dupa vanzarea fiecarui smartphone nu este profit pur. Apple si Samsung acopera cu aceasta suma toata dezvoltarea necesara pentru telefon, sistemul de operare, serviciile adiacente si multe altele, iar in cazul Samsung Galaxy S9 Plus, profitul pur al celor de la Samsung ar putea fi intre 200 si 300 de dolari, daca nu chiar mai mic.

Samsung Galaxy S9 Plus are un cost de productie mai mic decat cel al iPhone X si, poate, pentru ca unele componente sunt produse de catre divizii ale celor de la Samsung la preturi mai mici decat cele percepute pentru clienti externi. Acestea fiind spuse, Samsung Galaxy S9 Plus nu este scump de produs, insa Samsung nu ramane cu chiar atat de mult profit dupa vanzarea fiecarui smartphone pe pietele globale.

1 COMENTARIU