Apple intensifica Testele cu Masinile Autonome

Apple intensifica testele cu masinile autonome, compania americana avand una dintre cele mai mari flote de masini care se conduc singure pe sosele.

Apple Teste Masini Autonome

Apple are de cativa ani un proiect menit sa dezvolte un sistem de ghidare autonoma pentru automobile, iar din ianuarie si pana acum a crescut cu peste 50% numarul de automobile folosite in proiect. Daca in ianuarie Apple avea 27 de masini autonome in testare in California, acum a ajuns la 45 de automobile care se ghideaza singure pe strazile din diverse orase.

Intr-un singur an, numarul de masini autonome pe care Apple le foloseste in teste a crescut de 15 ori, ajungand sa fie a doua cea mai mare flota de astfel de automobile din California. Google are 24 de masini, Tesla are 39 de masini, iar General Motors are 110 masini autonome pe strazile din California printr-o subsidiara Cruise Automation.

Presedintele Apple a recunoscut anul trecut ca Apple testeaza masini autonome, fara a oferi alte informatii, insa totul ar putea fi suspendat de catre cei din Cupertino si nu numai. Ieri o masina autonoma a celor de la Uber a ucis o femeie in Arizona, SUA, iar ancheta preliminara a politiei stabilit ca nu compania americana ar fi de vina, dar nimic nu e stabilit.

Incidentul de ieri ar putea pune totusi pauza multor programe prin care sunt testate masini autonome, autoritatile putandu-se implica serios in reglementarea procesului de testare viitoare a masinilor. Apple deocamdat anu a anuntat ca isi opreste propriul proiect, alte companii au facut asta, asa ca ramane de vazut ce se va intampla in viitor si cand vor fi lansate adevaratele masini autonome.