Samsung Galaxy S9: Autonomia Bateriei este PROASTA, iata de ce

Samsung Galaxy S9 are o autonomie a bateriei care este mai proasta decat cea oferita de catre Samsung Galaxy S8, iar acum avem si o explicatie pentru problema.

Samsung Galaxy S9 Autonomia Bateriei PROASTA

Samsung Galaxy S9 are autonomia bateriei inferioara celei oferite de catre Samsung Galaxy S8, diferentele in testele facute pana acum aratand faptul ca utilizatorii se pot astepta sa aiba cu pana la 30% mai putin timp de utilizare. Vorbim despre un test al autonomiei bateriei facut acum cateva saptamani pentru Samsung Galaxy S9 care ne-a aratat ca Samsung Galaxy S8 si iPhone-urile au autonomie mai buna, dar un altul al Anandtech confirma acelasi lucru.

Samsung Galaxy S9 are autonomia bateriei cu pana la aproape 3 ore mai proasta decat cea a Samsung Galaxy S8, deci vorbim despre o diferenta majora in ceea ce primesc persoanele care cumpara noul model de smartphone. Problema cu autonomia bateriei Samsung Galaxy S9 sta la noul chip Exynos 9810, cel integrat si in modelele din Romania, iar acum avem si o explicatie pentru aceasta reducere radicala a autonomiei bateriei.

Samsung Galaxy S9 – autonomia bateriei este proasta, iata de ce

Samsung Galaxy S9 autonomie proasta

Samsung Galaxy S9 are un nou chip Exynos 9810 care consuma mai multe resurse decat cel 8895 de anul trecut, diferenta reducand substantial autonomia bateriei, desi in realitate lucrurile trebuind sa stea complet invers. Desi noul Exynos 9810 este mai eficient din punct de vedere energetic pentru unele functii, in rest Samsung Galaxy S9 are o autonomie mai proasta deoarece procesorul consuma mai multa energie cand functioneaza.

“I investigated the matter further to try to see if this was caused by the high energy usage of the M3 cores – and it seems it is. Enabling the “CPU limiter” (S9 PS result in the graphs) which is found in the battery optimisation options of Samsung’s firmware greatly throttles the M3 cores down to 1469 MHz, memory controller to half speed and also seemingly changes some scheduler settings to make them more conservative.”

Samsung Galaxy S9 poate obtine autonomie la fel de buna ca Samsung Galaxy S8 prin reducerea frecventei de lucru a procesoarelor si a memoriei RAM, dar desigur ca performantele telefonului vor fi groaznice din aceasta cauza. De ce Samsung Galaxy S9 are autonomie mai proasta din cauza procesorului este foarte greu de explicat, cand Samsung a spus ca ele e mai eficient energetic, insa toti clientii vor resimti problema.

Samsung Galaxy S9 este unul dintre putinele telefoane mobile premium, foarte scumpe, care aduce un regres substantial pentru autonomia bateriei in comparatie cu generatia anterioara.