Prima Pagina Samsung Galaxy S9 Samsung Galaxy S9: Autonomia Bateriei este PROASTA, iata de ce

Samsung Galaxy S9: Autonomia Bateriei este PROASTA, iata de ce

Samsung Galaxy S9 are o autonomie a bateriei care este mai proasta decat cea oferita de catre Samsung Galaxy S8, iar acum avem si o explicatie pentru problema.

Samsung Galaxy S9 Autonomia Bateriei PROASTA

Samsung Galaxy S9 are autonomia bateriei inferioara celei oferite de catre Samsung Galaxy S8, diferentele in testele facute pana acum aratand faptul ca utilizatorii se pot astepta sa aiba cu pana la 30% mai putin timp de utilizare. Vorbim despre un test al autonomiei bateriei facut acum cateva saptamani pentru Samsung Galaxy S9 care ne-a aratat ca Samsung Galaxy S8 si iPhone-urile au autonomie mai buna, dar un altul al Anandtech confirma acelasi lucru.

Samsung Galaxy S9 are autonomia bateriei cu pana la aproape 3 ore mai proasta decat cea a Samsung Galaxy S8, deci vorbim despre o diferenta majora in ceea ce primesc persoanele care cumpara noul model de smartphone. Problema cu autonomia bateriei Samsung Galaxy S9 sta la noul chip Exynos 9810, cel integrat si in modelele din Romania, iar acum avem si o explicatie pentru aceasta reducere radicala a autonomiei bateriei.

Samsung Galaxy S9 – autonomia bateriei este proasta, iata de ce

Samsung Galaxy S9 autonomie proasta

Samsung Galaxy S9 are un nou chip Exynos 9810 care consuma mai multe resurse decat cel 8895 de anul trecut, diferenta reducand substantial autonomia bateriei, desi in realitate lucrurile trebuind sa stea complet invers. Desi noul Exynos 9810 este mai eficient din punct de vedere energetic pentru unele functii, in rest Samsung Galaxy S9 are o autonomie mai proasta deoarece procesorul consuma mai multa energie cand functioneaza.

“I investigated the matter further to try to see if this was caused by the high energy usage of the M3 cores – and it seems it is. Enabling the “CPU limiter” (S9 PS result in the graphs) which is found in the battery optimisation options of Samsung’s firmware greatly throttles the M3 cores down to 1469 MHz, memory controller to half speed and also seemingly changes some scheduler settings to make them more conservative.”

Samsung Galaxy S9 poate obtine autonomie la fel de buna ca Samsung Galaxy S8 prin reducerea frecventei de lucru a procesoarelor si a memoriei RAM, dar desigur ca performantele telefonului vor fi groaznice din aceasta cauza. De ce Samsung Galaxy S9 are autonomie mai proasta din cauza procesorului este foarte greu de explicat, cand Samsung a spus ca ele e mai eficient energetic, insa toti clientii vor resimti problema.

Samsung Galaxy S9 este unul dintre putinele telefoane mobile premium, foarte scumpe, care aduce un regres substantial pentru autonomia bateriei in comparatie cu generatia anterioara.

 • Srb Srb

  Zici samsung si mai decedeaza un samsonist in lume

 • amfetamin

  Superb!

 • BurN®

  Dry cooker

 • adisavaro

  😂😂😂

 • adisavaro

  Naspaaaa de samsungisti imi e mila de ei, sincer! 😂😂😂

 • This sucks!

  Rautaciosii vad decât jumătatea goală a paharului. Nimeni nu a remarcat faptul ca nu a luat foc încă niciun Esnouă

 • amfetamin

  Titlul corect ar fi fost “Samsung Galaxy S9 este umilit de către Galaxy S8 de anul trecut la autonomie”. Cum ziceam,S8 e un deal chiar foarte bun acum,mai ales ca e aceasi Mărie dar cu o pălărie mai mare!

 • Nachos

  Sa nu uitam japca care o face apple cu reducerea performantelor din cauza bateriei 😂😂care va obliga sa va luati telefon anual aici se poate regla garantat si printr-un update legat de treaba asta gen daca nu il soliciti prea tare sa mearga in 1000mhz si daca il fortezi sa dea un boost de performabta dar se pare ca voi uitati cum apple are procese peste procese din cauza performantelor 😂😂😂😂
  Sincer uitate la ce iti ofera si ce nu iti ofera tipul de telefon pe care il detii si apoi judeca pe altii ma jur parca va da apple bani sa ii laudati asa ..inca odata am fost utilizator de iphone 5 5s 6 si 7 chiar de cand a aparut modelul asta in anglia mai exact si da se misca bine pana intr-un anumit interval de timp dupa nenumarate update uri te obligau sa cumperi noul model …asa va fi si cand chipurile iti va da voie sa dezactivezi treaba cu performantele…cumva tot iti va slabi telefonul intr-un fel sau altul…

 • Srb Srb

  Te iubim

 • Corect dar in cazul de fata telefonul nu are nici macar o luna de cand este pe piata. Iar telefoanele de la apple au cel putin 2 ani vechime. Daca ai grija de telefonul tau nu vei avea probleme cu bateria doar dupa 3-4 ani ceea ce este si normal. Nici o baterie nu tine o eternitate. Legat de updaturi este si normal .vrei functii suplimentare care consuma putere de procesare dar telefon cu specificati slabe. Fara suparare dar inafara de apple si google pixel nici un alt producator de telefoane nu se oboseste sa faca updaturi la telefoane mai mult de un an sau o versiune de android. Si te rog compara bateria apple-ului de 1700 mh cu una de 2600+ andoid si sa vedem care tine mai mult. Am folosit si telefoane Apple cat si android chiar si ubuntu phone. Iphonul este cel mai bun cand vine vorba de optimizare pe partea de baterie.

 • Secrets

  saracie, cine are bani cumpara 2 samsung nu cei ca tine care isi castiga o felie de paine pe aici de zice ca are bani garla si el alege intre x si z, unul cu bani saracie ce esti isi cumpara chiar si x si z daca iii pace, nu face diferenta la care cat costa sau care e mai bun.

 • Srb Srb

  Nu mai vorbi despre saracia in care traiesti..si vezi ca vorbesti in dodii ca cei de la spitalul 9

 • Secrets

  esti ca o t*rfa cu replicile tale de ofilit.

 • Merlin

  Cam multe probleme, display, camera si acum baterie, cu acest model! Premium, nu? Scump, nu? Sa mai adaug si vanzarile proaste?

 • Viorel Predatorul

  Răutăcioșii văd “decât”
  😂😂😂😂

 • ioan

  Se stie ca samsung este o porcarie

 • P.P

  Din acel tabel, consideri ca Iphone 8 are o autonomie mai buna ca Iphone 7+ ? Diferenta fiind de +1 oră.

 • Srb Srb

  Vorbeste ciob de oala sparta. Bravo,arati inteligenta maxima

 • Vlad12

  Ce legătură au vânzările proaste cu performanța sau dispozitivul în sine?

 • Mihai V

  Coleg de clasa cu srb

 • Merlin

  Absolut nici una, e la fel ca regula la falimentul unei divizii! 😂

 • Ene-casota Pavel

  Xiaomi cel mai bun

 • Nachos

  😂😂 oricum sa recunoastem cand sunt functii multe …este si consum de baterie garantat dar oricum dumnezeu cu mila si cu telefoanele astea …castigi intr-o parte sa zic asa din functii si performanta dar pierzi din cauza bateriei dar oricum un smartphone mai mult de o zi nu duce ….ne multumim cu ce avem daca nu ne place ne dam pe 3310 si avem baterie buna si aia e treaba 😂😂

 • Nachos

  Hm sa zicem nu e chiar asa dar daca il fortezi mai mult iphone ul se consuma mai repede fata de un android cu aceeasi uzura sa zic asa …dar ne multumim cu ce avem 🙂

 • Claudiu

  Da la mine dece nu am probleme si problemele sunt doar aici pe forum?