Facebook: SECRETUL pe care Compania NU vrea sa il Stii

Facebook are un secret pe care nu vrea ca utilizatorii sai sa il afle, deoarece el dezvaluie cum a fost posibila accesarea neautorizata a datelor lor.

Facebook SECRETUL Compania Stii

Facebook este in pozitie de aparare de cateva saptamani, dupa ce s-a descoperit faptul ca o companie numita Cambridge Analytica a accesat datele personale a cel putin cateva zeci de milioane de oameni. Oficial, 87 de milioane de persoane au avut datele accesate de catre Cambridge Analytica, 110.000 dintre ele din Romania, insa cifra ar putea fi cu mult mai mare, conform unor informatii aparute noaptea trecuta, care sunt foarte ingrijoratoare.

Facebook sustine, de exemplu, ca 311.000 de australieni au avut datele accesate de catre Cambridge Analytica dupa ce 53 de persoane au folosit o aplicatie care a cerut acces la datele lor personale. De la 53 de persoane la 311.000 de oameni este o cale foarte lunga si asta pentru ca aplicatia Facebook nu accesa doar datele celor care au folosit aplicatia, ci si datele prietenilor, insa e foarte posibil ca accesul sa se fi extins si dincolo de aceasta simpla legatura.

Facebook – secretul pe care compania nu vrea sa il stii

Facebook a afirmat deasemenea ca 63.700 de oameni din Noua Zeelanda au avut datele accesate de catre Cambridge Analytica dupa ce doar 10 au folosit aplicatia companiei, iar din nou diferentele sunt uriase. Cifrele de persoane ale caror date au fost accesate de catre Cambridge Analytica, in comparatie cu cele care au folosit aplicatia Facebook ce cerea date la ele, este foarte mare si ridica semne de intrebare cu privire la ceea ce inca nu s-a spus.

“Only 53 Australians used a Facebook quiz app responsible for the Cambridge Analytica data breach, meaning the vast majority of 310,000 affected citizens did not directly consent to the harvesting of their personal details. 3 Australians used the quiz app. That means the vast majority of the 311,127 Australians affected were simply friends of others who had used the quiz app.”

Facebook a spus ca 87 de milioane de oameni sunt afectati in acest scandal, insa e posibil ca in realitate cifra sa fie de sute de milioane de persoane, iar asta pentru ca zilnic aflam lucruri socante privind accesul pe care l-a avut Cambridge Analytica. Ca sa fiu complet sincer, cred ca niciodata nu vom afla chiar cat de mare este problema celor de la Facebook si cate persoane sunt intr-adevar afectate in acest scandal, asa ca ramane doar sa vedem ce alte dezvaluiri mai apar.