Prima Pagina iPhone iPhone: Cat Dureaza Spargerea Codului de Acces ?

iPhone: Cat Dureaza Spargerea Codului de Acces ?

iPhone este prezentat ca fiind unul dintre cele mai sigure telefoane de pe piata, insa spargerea codului de acces dureaza mult mai putin decat ai putea crede.

iPhone Dureaza Sparge Cod Acces

iPhone nu mai este chiar atat de sigur precum parea acum cateva luni, codurile de acces ale telefoanelor companiei Apple putand fi sparte mult mai usor multumita unor dispozitive numite GrayKey. Acestea nu sunt singurele care pot sparge codurile de acces ale iPhone, iar conform unui cercetator in securitate informatica, perioada de timp necesara pentru procedura este foarte mica.

Un iPhone cu un cod de acces format din doar 4 cifre poate fi spart in maxim 13 minute, desi media este de doar 6.5 minute, deci extrem de rapid. In cazul unui cod de acces de 6 cifre perioada de timp necesara pentru spargere creste la 22.2 ore, desi media este de doar 11 ore, deci nici macar un cod de acces format din mai mult de 4 cifre nu mai este atat de sigur precum credea.

iPhone: cat dureaza spargerea codului de acces ?

Setarea unor coduri de acces de minim 8 cifre poate creste perioada necesara pentru spargerea lor la o luna si jumatate, sau chiar 10 ani, dar oare cine le poate tine minte ? Doar o persoana care are date extraordinar de importante in iPhone, sau iPad, poate seta un cod de acces atat de lung pentru a-si proteja dispozitivele, insa utilizatorul obisnuit nu va face asta.

Pentru a va asigura ca nu veti avea codul de acces spart foarte usor de catre politie, sau oricine altcineva, ar trebui sa folositi o combinatie alfanumerica de minim 7 caractere. Aceasta creste substantial perioada necesara pentru spargerea codului de acces, iar de aici lucrurile se complica pentru oricine incearca sa obtina informatiile, totul devenind extrem de dificil.

 • Gelu Ionita

  Si in cazul in care se activeaza optiunea “Erase all data after 10 failed passcode attemps” ?

 • puiu

  Poate ocolește pasul asta!

 • Marius V

  Ocoleste asta, iti spun sigur.

 • RaduD

  In articol se vorbeste de codul de acces, respectiv cel care deblocheaza ecranul, format din max.6 digits, sau e vorba de parola ID Apple, care poate fi mai mare, ca nu prea se intelege…?

 • iulian75

  Pai codul de acces nu este din maxim șase cifre?… sau greșesc?

 • Terrymada

  Exact Radu, e vb de codul de acces. Dar nu mai e maxim 6 caractere. Poate fi alfanumeric mai mare de 6 caractere. De ex. codul meu (pt ca folosesc intotdeauna Face Id) este format din 6 litere si 5 cifre. Nu stiu care este limita dar clar e mai mare de 6 caractere. Ai trei optiuni la setarea unui nou cod: numeric 4 cifre, cod numeric personalizat si cod alfanumeric personalizat.

 • Marius V

  Eu am alfanumeric de la 6s, adica de cand merge bine biometricul. La X am tot asta, 9 caractere

 • Viorel Predatorul

  Genul de articol care îi pune pe “mute” pe Srb Srb și pe Merlitu’ 😂

 • Bogdanel

  Nu se activează, trece peste