iOS 11.3.1: Problema Importanta Rezolvata pentru iPhone si iPad

iOS 11.3.1 are o problema foarte importanta rezolvata pentru iPhone si iPad de catre compania Apple, ea fiind descoperita de catre un inginer al Google.

iOS 11.3.1 problema importanta iPhone iPad

iOS 11.3.1 a fost lansat noaptea trecuta de catre compania Apple pentru iPhone, iPad si iPod Touch, iar oficial compania Apple sustine ca a rezolvat problema ecranelor instalate in iPhone 8 si iPhone 8 Plus. Stiti deja ca ecranele inlocuite pentru iPhone 8 si iPhone 8 Plus fie nu functionau, fie aveau senzori de lumina ambientala care nu functionau, iOS 11.3.1 rezolvand problema, mai putin in cazul ecranelor terte.

iOS 11.3.1 are doar aceasta rezolvare listata de catre Apple, insa in lista de rezolvari pentru problemele de securitate este listata si o alta rezolvare foarte importanta. Mai exact, compania Apple il crediteaza pe un expert in securitate informatica al Google Project Zero pentru descoperirea unei vulnerabilitati importante in iOS 11.3, ea fiind acum blocata.

iOS 11.3.1: Problema Importanta Rezolvata pentru iPhone si iPad

iOS 11.3.1 blocheaza practic un exploit care putea fi folosit pentru o solutie de jailbreak pentru iPhone si iPad, omul care l-a descoperit numindu-se Ian Beer. Ceea ce multi nu stiu este ca el a dezvaluit unele dintre exploit-urile folosite pentru solutiile de jailbreak pentru iOS 11 – iOS 11.1.2 dedicate iPhone si iPad, asa ca una pentru iOS 11.3 ar putea fi lansata curand.

“Crash Reporter. Available for: iPhone 5s and later, iPad Air and later, and iPod touch 6th generation. Impact: An application may be able to gain elevated privileges. Description: A memory corruption issue was addressed with improved error handling. CVE-2018-4206: Ian Beer of Google Project Zero.”

iOS 11.3.1 nu are deocamdata dezvaluit vreun exploit care sa permita dezvoltarea unei solutii de jailbreak pentru iPhone si iPad, insa pentru iOS 11.3 lucrurile ar putea fi diferite. Daca Ian Beer va publica vulnerabilitatea descoperita in iPhone si iPad cu iOS 11.3, atunci vor creste exponential sansele ca o solutie de jailbreak pentru iDevice-uri sa fie lansata in curand.