Samsung Galaxy S9: Vanzari RECORD de MICI

Samsung Galaxy S9 si Galaxy S9 Plus au inregistrat vanzari record de mici in primele 2 luni de disponibilitate, Samsung fiind intr-o situatie delicata.

Samsung Galaxy S9 Vanzari RECORD MICI

Samsung Galaxy S9 si Samsung Galaxy S9 Plus au inregistrat vanzari record de mici din momentul lansarii si pana acum in Coreea de Sud, ele fiind comaprate cu cele inregistrate de catre seriile Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy S7. Vorbim despre vanzari foarte slabe pentru seria Samsung Galaxy S9 in tara natala a celor de la Samsung, Coreea de Sud, acolo fiind cumparate o buna parte dintre cele 8 milioane de unitati vandute in prima luna.

Samsung Galaxy S9 si Samsung Galaxy S9 Plus s-ar fi vandut in 707.000 de unitati din momentul deschiderii precomenzilor si pana acum, adica 2 luni, cu mult mai putin decat cele aproape 1 milion de unitati ale Samsung Galaxy S8 in 2017. Samsung Galaxy S7 a avut vanzari mai mari decat Samsung Galaxy S8 dupa lansare, deci a intrecut si Samsung Galaxy S9 fara drept de apel, deci situatia este una fiarte proasta pentru cei de la Samsung.

Samsung Galaxy S9 si Samsung Galaxy S9 Plus au, practic, vanzari cu aproximativ 30% mai mici decat cele ale seriei Samsung Galaxy S8, asa cum se spunea si in perioada precomenzilor, deci absolut nimic nu pare sa se fi schimbat in 2 luni. Desi compania Samsung spera ca Samsung Galaxy S9 sa ii creasca vanzarile de telefoane la nivel global, din pacate se pare ca acest lucru nu s-a intamplat, iar in Coreea de Sud ele au scazut si au atins cea mai mica valoare a ultimilo 2 ani, ele injumatatindu-se in aprilie fata de martie.

Samsung Galaxy S9: Vanzari RECORD de MICI inregistrate

Samsung Galaxy S9 se transforma intr-un esec la fel de mare ca iPhone X, telefonul celor de la Apple avand deasemenea vanzari mai mici decat seriile anterioare in Coreea de Sud, ele scazand la jumatate din noiembrie si pana in februarie. Interesul coreenilor s-a indreptat intr-o anumita masura de la iPhone X la Samsung Galaxy S9, insa in ciuda acestui lucru, vanzarile totale tot au fost mult mai mici decat cele ale seriei Samsung Galaxy S8 de anul trecut.

Samsung Galaxy S9 si iPhone X sunt “oile negre” din ofertele celor de la Samsung si Apple, iar acesta este un semn ca piata smartphone-urilor este saturata si ca oamenii asteapta telefoane mobile care sa aduca schimbari importante. Ar fi bine ca Samsung si Apple sa invete ceva din esecurile Samsung Galaxy S9 si iPhone X, insa cred ca niciuna dintre cele doua companii nu va intelege ca trebuie sa le ofere clientilor produse care sa merite banii.

“The situation was equally gloomy for the Galaxy S9 — the phone sold 707,000 units in the first two months, which compared to almost 1 million unit sales of its predecessor Galaxy S8 last year. The phone sales were almost cut by half over the past two years from 476,000 units in March to 231,000 units in April.”

Samsung Galaxy S9 este totusi abia la inceput, iar avand in vedere ca Samsung i-a redus recent pretul de baza cu 10%, separat de alte oferte ale operatorilor, e foarte posibil ca vanzarile sa mai creasca in perioada urmatoare. In contrast cu ceea ce este asteptat pentru Samsung Galaxy S9, pentru iPhone X nu se mai poate intampla nimic pana in toamna, cand urmeaza sa fie lansate iPhone 9 si seria iPhone 11.

20 COMENTARII

  1. Ia sa le vândă la 600-700€€ sa vezi cum se vor vinde ca ,, pâinea calda”!!ma bucur si pt Apple ca au avut vanzari proaste ca prea si-au batut joc de oameni in ultimii 3-4 ani si poate asa nu se mai gandesc doar la profit!

  2. Scaderea vanzarilor la Apple si Samsung la actualele varfuri de gama sunt din 3 motive mari si late :
    1. Pretul de 1000 €/$ (+ ca iX este depasit atat in caracteristici , cat si in performante , adica la tot , astfel iti cumperi iphone strict ca e Apple , atat )
    2 . Designul extrem de asemanator cu cel a lui S8 la S9 ( S9 este un smartphone aproape complet , singura chestie pe care Samsung tr sa o rezolve este lipsa update urilor)
    3 . Producatorii chinezi au oferte tari

  3. Mai este un motiv: Samsung a redus semnificativ prețurile la S8 și S8+. Acum le găsești la 450 respectiv 550 euro. Normal că nu dai 1000 euro pe un smartphone care îți aduce “puțin” mai mult față de ăla care costă jumătate de preț.

    Ce nu observă autorul articolului este că ceea ce face Samsung este o strategie interesantă, care crește vânzările “per total” de S: pune un preț mare pe S9 și scade prețul la S8 ca să îl faci atrăgător.

    Indicatorii de performanță ai Samsung se măsoară la vânzări totale, nu la vânzări pe model.
    Așa cum Apple raportează “vânzări de iPhone”, așa și Samsung raportează “vânzări de S”

  4. In momentul in care lansezi versiuni noi cu modificari infime dar ceri preturi nesimtite, bazandu-te pe vanitatea oamenilor de a avea cel mai nou gadget, e si normal sa scada vanzarile. Ecran cu un sfert de inch mai mare, camera cu juma de pixel mai mare si alte mici ajustari nu justifica pretul imens al unei versiuni noi.
    PS. Autorul articolului ar trebui să aiba grija cu atâția deci.

  5. A umilit prin vânzări și profit .. ce? Niște obiecte? ????? Nu știam că poți umili obiecte.
    Tu doar niște obiecte poți umili, că altfel, ești vai de bidineaua ta! ??

  6. Si TVR avea cea mai mare audiență raportată la mia de telespectatori. Avea chiar audiență 100%, ceea ce nicio altă televiziune (pe o piață concurențială) nu a înregistrat vreodată.

    Ceea ce nu înțelegi tu (că nu te duce capul, nu de alta) este că Apple și-a creat un monopol, care este contra productiv, și care afectează interesele consumatorului.

    Firește că dacă iPhone este singurul smartphone care rulează iOS, iPhone nu are nicio concurență.
    Dacă iOS mergea pe smartphone-urile Samsung, te asigur că Apple nu mai vindea nici măcar 5 milioane dr iPhone-uri.

  7. A UMILIT PRIN VANZARI SI PROFIT….mai mult nu iti poti dori, dar un sarac nu stie ce inseamna asta, gandac mic ce esti, si ofticos se pare. Nu ti-a dat mamica morcovul si mananci ce ziceai tu mai devreme

  8. Chiar nu ma intereseaza ce are de zis un vierme obosit
    “A umili concurenta draga” concurenta ce este condusa de oameni…doamne fereste ce creier mic ai, te auto-jignesti

  9. Cică si Rolls-Royce are vânzări anuale foarte mici, chiar mai mici decât vânzările săptămânale de Dacia Logan.