Jony Ive Vorbeste pentru Prima Oara despre Crearea Apple Watch

Jony Ive, vicepresedintele Apple pentru divizia de design, a vorbit intr-un nou interviu despre procesul de creare al Apple Watch si lansarea globala.

Jony Ive Vorbeste Crearea Apple Watch

Jony Ive, celebrul vicepresedinte Apple care conduce divizia ce creeaza design-urile tuturor produselor lansate de catre americani, a vorbit intr-un nou interviu despre ceea ce a insemnat crearea Apple Watch. Ive sustine ca primele discutii despre crearea Apple Watch au inceput in 2012, la doar cateva luni dupa decesul lui Steve Jobs, cei de la conducere dorind sa “o ia pe un drum nou”, cu un produs fata de care fostul presedinte nu aratase vreun interes.

Apple a luat decizia de a dezvolta un smartwatch in ideea de a face tehnologiile mai personale si mai accesibile pentru oameni, aceasta fiind o misiune stabilita inca de pe vremea cand Steve Jobs era la conducere. Pentru a crea Apple Watch, compania Apple a discutat cu o multitudine de experti din indutria ceasurilor pentru a intelege cum ar trebui fabricat un dispozitiv de acest gen si ce anume isi doresc oamenii de la un ceas normal.

Jony Ive Vorbeste pentru Prima Oara despre Crearea Apple Watch

Jony Ive vorbeste si despre evolutia ceasurilor si cat de personale au devenit ele de-a lungul istoriei, transformandu-se in obiecte pe care oamenii le poarta cu ei oriunde ar merge, sau chiar cand dorm. Apple a vrut sa creeze si o legatura foarte puternica intre ai sai clienti si ceasurile pe care le poarta la mana, lucru care s-a cam si indeplinit, Apple Watch fiind cel mai bine vandut smartwatch de pe piata in ultimii 3 ani de zile.

“The first discussion took place in early 2012, a few months after Steve’s passing. It caused us to take time, pausing to think about where we wanted to go, what trajectory we were on as a company, and what motivated us. What’s interesting is that I think there is a strong analog to timekeeping technology here for our own products and computational devices. Think about clock towers, and how monumental but singular they are. They are mainframes. From there, clocks moved into homebound objects, but you wouldn’t have one in every room; you might have one for the whole house, just like PCs in the 1980s. Then maybe more than one. Then, time-telling migrated to the pocket. Ultimately, a clock ended up on the wrist, so there is such a curious connection with what we wanted to do, and that was a connection we were really very aware of.”

In baza interviului dat de catre Jony Ive, se pare ca Apple Watch este produsul cu care Tim Cook a dorit sa isi puna amprenta asupra viitorului companiei Apple, el fiind un “inceput de drum” pe o cale noua pentru companie. Desi cei de la Appel nu spun cate Apple Watch-uri au vandut de-a lungul celor trei ani de disponibilitate ai produsului, toata lumea considera ca smartwatch-ul a fost un succes, asa ca Tim Cook pare sa fi luat doar decizii bune pana acum.