iOS 12: Cum Blochezi Aplicatiile cu un Cod de Acces

iOS 12 are implementat un sistem care permite blocarea aplicatiilor cu un cod de acces pe iPhone si iPad, dar numai daca te chinui suficient de mult.

iOS 12 Blochezi Aplicatiile Cod Acces

iOS 12 aduce pentru utilizatorii iPhone si iPad din lumea intreaga o functie destul de interesanta care a fost ceruta timp de ani si ani de zile de cam toata lumea. Compania Apple a implementat in sfarsit posibilitatea de a bloca accesarea aplicatiilor din iOS 12 cu un cod de acces, insa sistemul nu este chiar atat de grozav precum ar trebui sa fie in realitate.

iOS 12 are implementat o functie numita Screen Time, Timp de Utilizare, ea permitand limitarea utilizarii aplicatiilor in viata de zi cu zi pe iPhone si iPad pentru a reduce depedenta de iDevice-uri. Cei de la Apple au implementat aceasta functie in iOS 12 cu un scopul mentionat anterior, insa ea poate fi folosita si pentru a bloca accesul la aplicatii cu un cod de acces.

iOS 12: Cum Blochezi Aplicatiile cu un Cod de Acces

iOS 12 ne permite sa blocam intr-o anumita masura accesul la aplicatii, insa exista doar optiunea de a bloca intregi categorii de aplicatii, sau aplicatii pe care le folosim foarte des. Indiferent de solutia aleasa, blocarea accesului la aplicatie se face doar dupa minim 1 minut de utilizare, deci nu instant, insa din acel moment, accesarea aplicatiei se face doar cu un cod de acces, cel putin la prima utilizare dupa ultima inchidere.

iOS 12 nu are alta metoda de a bloca accesul la aplicatiile din iPhone si iPad cu un cod de acces, iar asta pentru ca Apple nu s-a gandit ca am avea vreodata nevoie de o asemenea functie. Desigur ca Apple greseste si nu e prima oara cand face asta, insa macar iOS 12 aduce ceva care sa permita restrictionarea accesului la anumite aplicatii intr-o forma, sau alta.