Apple Dezvolta un Sistem de Realitate Virtuala pentru Masini

Apple dezvolta un sistem de realitate virtuala care ar putea fi folosit in masini autonome, compania americana dorind sa ofere noi experiente in automobile.

Apple Sistem Realitate Virtuala Masini

Apple are de ceva timp in proces de dezvoltare un sistem de realitate virtuala care poate fi futilizat in masini autonome, conform unor informatii aparute astazi. Un cunoscut youtuber care facea clipuri video despre stiinta lucreaza la aceste proiect, cei de la Apple incercand sa elimine simptomele de rau de miscare folosind un sistem de realitate virtuala special gandit pentru masinile autonome.

Apple descrie in doua brevete de inventie modalitari prin care ar putea monta un ecran imens in locul unui parbriz, pentru masinile autonome, si l-ar putea folosi pentru realitate virtuala. Pasagerii masinilor autonome ar putea interactiona cu ele pe parcursul unei calatorii, iar asa nu ar fi afectati de simptomele raului de miscare in timp ce sunt transportati catre diverse locatii.

Apple Dezvolta un Sistem de Realitate Virtuala pentru Masini

Apple Sistem Realitate Virtuala Masini 1

Apple ar putea integra si casti speciale pentru realitate virtuala pentru a elimina unele dintre simptome, pasagerul experimentand acolo o calatorie normala cu masina, care nu i-ar provoca vreo simptoma a raului de miscare. Desigur ca un sistem de realitate virtuala poate oferi o functionalitate variata pentru pasagerii unei masini, unii putand chair sa si munceasca in timp ce sunt plimbati dintr-o locatie in alta.

“Many passengers in vehicles may experience motion sickness. Typically, this is not the case for the driver. However, with the arrival of autonomous vehicles, the driver becomes a passenger, and thus may want to occupy themselves while, for example, riding to work. Passengers in conventional or autonomous vehicles may, for example, want to read a book, or work on their notebook computer.”

Cei de la Apple incearca sa ofere experiente noi in masinile autonome, ceva ce compania spera ca ar diferentia automobilele care ar avea aceste tehnologii integrate. Apple spera sa poata folosi aceste sisteme in propria masina autonoma, insa acel proiect a fost abandonat, asa ca acum e nevoie sa isi vanda tehnologiile catre alti producatori dispusi sa plateasca pentru ele.