Apple CarPlay si Android Auto sunt mai RAPIDE decat Sistemele de Infotainment ale Masinilor

Apple CarPlay si Android Auto sunt in realitate mai rapide decat sistemele de infotainment ale masinilor in utilizarea zilnica a oamenilor.

carplay android auto rapide infotainment masini 349623

Apple CarPlay si Android Auto sunt mai rapide decat sistemele de infotainment ale masinilor, conform unui studiu facut de catre autoritatile americane in cursul ultimelor luni. Conform acestora, software-ul creat de catre Apple si Google permite controlarea mult mai rapida a functiilor similare cu cele implementate in sistemele de infotainment ale masinilor.

Mai exact, apelarea este cu 5 secunde (24%) mai rapida in Android Auto si Apple CarPlay in comparatie cu un sistem de infotainment, iar crerea unei rute de navigare ghidata e cu 15 secunde (31%) mai rapida. Diferenta este una uriasa, iar pentru soferi asta inseamna timp mai scurt petrecut in trafuc, sau o perioada mai scurta de timp in care iau ochii de la drum.

Autoritatile americane lauda software-ul creat de catre Apple si Google pentru masinile vandute in lumea intreaga, insa desigur ca doar anumite modele ofera asa ceva. Exista si producatori, precum BMW, care cer bani pentru folosirea acestor sisteme, asa ca nu toata lumea are acces gratuit la ele, desi acestea sunt cu mult superioare sistemelor de infotainment din masini.

“Google and Apple are proving that it is possible to reduce the level of demand in-vehicle infotainment technology places on drivers. While improvements are necessary before any of the systems can be considered safe to use while driving, this research shows that smartphone-based software has the potential to offer a simpler, more familiar design that is less confusing to drivers, and therefore less demanding.”

Apple CarPlay si Android Auto au fost gandite ca un prim pas pentru ca Apple si Google sa ofere la un moment dat sisteme de operare proprii pentru masinile inteligente ale viitorului. In forma actuala, acest software inca este rudimentar, dar ambele companii lucreaza la imbunatatiri majore care vor aduce foarte multe functii utile pentru utilizatori.