Huawei: Noi PROBLEME SERIOASE in Europa din Cauza Produselor

Huawei are noi probleme serioase in Europa din cauza produselor sale, o tara foarte importanta punand in discutie calitatea lor pentru uzul intern.

Huawei PROBLEME SERIOASE Europa Cauza Produselor

Huawei trece din nou prin problemea care pun in discutie calitatea echipamentelor de retea pe care compania le vinde, autoritatile britanice afirmand ca exista un posibil risc pentru securitatea natioanala din cauza produselor chinezilor. Conform unei agentii guvernamentale britanice numita Huawei Cyber Security Evaluation Centre, special creata pentru a investiga echipamentele Huawei, exista putine garantii ca echipamentele de retea sunt sigure pentru utilizare.

Huawei a vandut echipamente de retea pentru cam toti operatorii de telefonie mobila din Marea Britanie, iar guvernul a vrut sa verifice daca acestea sunt sigure, mai ales ca in SUA vanzarea telefoanelor a fost interzisa in multe medii. In aceasta idee, specialisti in comunicatii de la aceasta agentie au vizitat inclusiv fabrica Huawei din Shenzen, unde se fabrica echipamente de comunicatii, insa au descoperit probleme care ar putea reprezenta un risc pentru securitatea nationala.

Huawei: Noi PROBLEME SERIOASE in Europa din Cauza Produselor

Huawei este, practic, prezentata ca o companie de la care operatorii de telefonie mobila n-ar trebui sa cumpere echipamente de retea deoarece exista posibilitatea ca acestea sa poata avea datele interceptate de catre chinezi, fie de companie, sau de guvern. Cei de la Huawei au recunoscut faptul ca au primit unele recomandari pentru a rezolva unele probleme ale echipamentelor de retea, insa nu confirma ca ar exista riscuri de securitate, chiar si mici.

“Identification of shortcomings in Huawei’s engineering processes have exposed new risks in the UK telecommunication networks and long-term challenges in mitigation and management. The Oversight Board can provide only limited assurance that any risks to UK national security from Huawei’s involvement in the UK’s critical networks have been sufficiently mitigated.”

Huawei este vanata de catre autoritatile americane din cauza faptului ca produsele sale ar fi un risc pentru siguranta nationala, cei din Australia privesc in acelasi mod produsele companiei, iar acum si in Marea Britanie e ridicata problema. Avand in vedere ca aceste trei tari pun in discutie riscurile pe care produsele Huawei le-ar prezenta pentru siguranta nationala, ar mai ramane ca Germania, Franta, Italia, Canada, sau Spania sa se mai planga, iar chinezii ar avea o foarte mare problema “pe cap”.