Google: AVERTIZARE despre o Tehnologie PERICULOASA

Google face un avertisment extrem de important in legatura cu o tehnologie cu potential extrem de periculos, compania americana fiind extrem de precauta.

Google AVERTIZARE Tehnologie PERICULOASA

Google face un avertisment extrem de important cu privire la o tehnologie cu potential extrem de periculos, ea fiind folosita de catre foarte multe companii, inclusiv de catre cei de la Apple, Huawei, sau chiar Samsung. Un director al companiei Google a vorbit ieri despre recunoasterea faciala, o tehnologie care inca este noua si se bazeaza pe inteligenta artificiala, insa se poate dovedi a fi extrem de periculoasa, cu foarte multe erori in identificarea oamenilor.

Google lucreaza de ani de zile la un sistem de recunoastere faciala, insa nu l-a oferit pana acum in mod public in foarte multe servicii, el fiind folosit intr-o anumita masura in Google Photos, Android avand doar o fractie din tehnologie. Totusi, directorul Google spune ca tehnologia in sine poate fi foarte periculoasa, afirmatia venind dupa ce zilele trecute un sistem similar al Amazon a identificat 28 de membri ai Congresului american ca fiind suspecti cautati de catre politie.

Google: AVERTIZARE despre o Tehnologie PERICULOASA

Google spune ca deocamdata tehnologiile din spatele sistemelor de recunoastere faciala mai au nevoie de foarte multa evolutie pentru a putea fi folosite ls cara larga de catre utilizatorii din lumea intreaga. Google spune ca deocamdata inteligenta artificiala din spatele sistemelor de recunoastere faciala nu este deocamdata suficient de avansata si de diversificata pentru a identifica in mod corect oamenii, iar asta poate genera probleme foarte mari, precum cele despre care v-am vorbit mai sus.

“We need to be really careful about how we use this kind of technology. We’re thinking really deeply. The humanistic side of AI – it doesn’t have the diversity it needs and the data itself will have some inherent biases, so everybody’s working to understand that. I think everybody wants to do the right thing. I’m sure Amazon wants to do the right thing too. But it’s a new technology, it’s a very powerful technology.”

Google prefera, deci, sa isi tina tehnologia de recunoastere faciala departe de serviciile sale principale, si sa continue sa o imbunatateasca pana in punctul in care va fi suficient de bine pregatita pentru a fi lansata global. In acel punct cei de la Google ar putea oferi acces si la tehnologia care sta la baza sistemului de recunoastere faciala, asa ca va fi interesant de vazut in ce masura compania americana va reusi sa finalizeze ce isi propune.