Microsoft Edge: Functia NEASTEPTATA Luata de la iPhone X

Microsoft Edge are parte de o functie complet neasteptata preluata de la iPhone X, compania Microsoft dorind sa le ofere utilizatorilor ceva extrem de interesant.

Microsoft Edge Functia neasteptata iPhone X

Microsoft Edge are parte de o noua functie foarte interesanta anuntata de catre compania Microsoft pentru utilizatorii din lumea intreaga, ea urmand a usura cu mult viata tuturor celor care folosesc browserul. Vorbim despre o functie care imi place foarte mult in iPhone X, mai exact una care permite uitarea completa a parolelor si folosirea fetei, inclusiv in Microsoft Edge, incurand, pentru a permite logarea in diverse website-uri pe care le accesam in mod frecvent.

Microsoft Edge are aceasta noua functie implementata in Windows 10 multumita sistemului Windows Hello, care este gandit pentru a oferi recunoastere faciala in calculataorele care au o camera cu infrarosu, sau un cititor de amprente. Multumita acestui sistem, Microsoft Edge le va permite utilizatorilor sa-si scaneze fata si sa se logheze in orice website-uri precum puteti vedea in imaginea de mai jos, aceasta functionalitate simplificand foarte mult navigarea pe interent.

Microsoft Edge: Functia NEASTEPTATA Luata de la iPhone X

Microsoft Edge Functia neasteptata iPhone X 2

Microsoft Edge are aceasta noua functionalitate integrata in cele mai recente versiuni beta ale Windows 10 incepand cu cea 17723, iar compania Microsoft ar vrea sa o lanseze in versiunea 1809, in cursul acestui an. Problema cu noua tehnologie a celor de la Microsoft este ca website-urile trebuie sa implementeze un sistem special de autentificare pentru ca Microsoft Edge sa permita folosirea Windows Hello pentru logare in website-uri, deci totul nu va functiona chiar din start.

“Beginning with build 17723, Microsoft Edge supports the CR version of Web Authentication. Our implementation provides the most complete support for Web Authentication to date, with support for a wider variety of authenticators than other browsers. Windows Hello allows users to authenticate without a password on any Windows 10 device, using biometrics—face and fingerprint recognition—or a PIN number to sign in to web sites.”

Microsoft Edge aduce totusi un sistem foarte interesant pentru cei care vor dori sa scape de obligatia de a tine minte parole pentru a se loga in website-uri, ceva ce pot spune ca este extrem de grozav in iPhone X in momentul de fata. Experienta similara va ajunge in Microsoft Edge dupa ce Google Chrome are implementata deja tehnologia de baza de ceva vreme, insa e nevoie si de suport pentru website-uri, ceva ce in cazul iPhone X nu e necesar.