iPhone X Plus: Cu cat va fi mai RAPID decat iPhone X ?

iPhone X Plus urmeaza sa aiba un nou chip A12, care va aduce un spor de performante foarte mare pentru noul model de telefon in comparatie cu iPhone X.

iPhone X Plus RAPID iPhone X

iPhone X Plus va fi anul acesta cel mai puternic model nou al iPhone lansat de catre compania Apple, unele zvonuri afirmand cu tarie ca acesta este planul celor din Cupertino pentru noua serie de smartphone-uri. Altele spun ca iPhone X Plus si iPhone 11 vor avea aceleasi specificatii in ceea ce priveste procesorul si cantitatea de memorie RAM, insa eu cred ca primul va avea 4 GB de memorie RAM, iar al doilea doar 3 GB, dar vom afla in 12 septembrie totul.

iPhone X Plus va avea totusi un chip A12, cu un procesor care va fi inclus si in iPhone 11, sau iPhone 9, toate urmand a oferi aceeasi putere de procesare, dar si aceeasi eficienta energetica pentru utilizatori. In baza a ceea ce stim din trecut, este de asteptat ca noul chip A12 pentru iPhone X Plus, iPhone 11, si iPhone 9, sa ofere performante cu pana la 30% mai bune pentru utilizatori, si o eficienta energetica cu pana la 40% mai buna decat in A11.

iPhone X Plus: Cu cat va fi mai RAPID decat iPhone X ?

iPhone X Plus ar urma sa intre in upgrade-ul „mediu” de performante pentru telefoanele iPhone noi, de 20% – 30%, insa e posibil ca Apple sa surprinda, si sa ofere o crestere chiar mai mare, dar e putin probabil. Aceasta estimare este facuta in baza arhitecturii folosite pentru chip-ul A11 din iPhone X, si a celei noi ce urmeaza sa fie folosita pentru iPhone X Plus, Apple facand un salt tehnologic major pentru telefoanele pe care le va lansa in 2018.

„The company paints a very rosy picture. Compared to the 10nm process that the A11 Bionic was made with, the company says 7nm offers “1.6X logic density, ~20% speed improvement, and ~40% power reduction.” In other words, if Apple were to produce the exact same A11 Bionic chip with the 7nm process, it could be roughly 40 percent smaller, and use either 40 percent less power running at the same speed, or run at a 20 percent higher clock speed at the same power.”

iPhone X Plus ar putea avea, in mod teoretic, un procesor care este cu pana la 40% mai eficient din punct de vedere energetic, insa e putin probabil ca noi sa resimtim toata aceasta imbunatatire. Cei de la Apple vor incerca, cel mai probabil sa implementeze functii noi in iPhone X Plus, iPhone 11, si iPhone 9, care vor consuma energie din baterie, deci autonomia ar putea creste, in realitate, cu 10% – 15%, in el mai bun caz.

Articolul precedentHuawei MATE X: Cum ARATA Telefonul Pliabil – VIDEO
Articolul următorApple Music: Functia pe care NIMENI nu o Credea Posibila
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.