Intel Anunta Procesoare cu Autonomie URIASA pentru Baterie

Intel a anuntat astazi doua noi serii de procesoare care ofera autonomie uriasa pentru bateria laptop-urilor, iata ce performante sunt asteptate de la ele.

Intel Procesoare Autonomie URIASA Baterie

Intel a anuntat astazi o noua serie de procesoare din seriile U si Y, acestea urmand a oferi autonomie uriasa pentru baterie multumita eficientei energetice foarte mari pe care o au. Mai exact, Intel sustine ca procesoarele sale din seriile U si Y ofera autonomie de pana la 16 ore pentru bateriile laptop-urilor, cu mult mai mult decat este oferit in acest moment.

Intel a avut aceste procesoare prezentate pana acum cu denumirile Whiskey Lake si Amber lake, iar conform companiei, ele sunt gandite pentru laptop-uri subtiri, si usoare. Aceste procesoare sunt gandite pentru a oferi cele mai bune performante posibile pentru mobilitate, iar cu autonomie de pana al 16 ore, ele vor fi cu siguranta foarte cautate.

Intel Anunta Procesoare cu Autonomie URIASA pentru Baterie

Intel Procesoare Autonomie URIASA Baterie 1

Intel a anunatat astazi procesoarele i7-8565U, i5-8265U, si i3-8145U, primul avand viteza standard de 1.8 GHz, care creste la 4.6 GHz prin TurboBoost, al doilea avand 1.6 GHz si 3.6 GHz, ltimul avand 2 GHz si 3.9 GHz. Primele doua procesoare sunt quad-core, si ultimele dual-core, toate avand Gigabit Wi-Fi cu performante de pana la 2 ori mai bune decat ale generatiei anterioare.

“8th Gen Intel Core U-series processors bring integrated Gigabit Wi-Fi to thin and light mainstream laptops for the first time, delivering up to 12-times faster connectivity speeds. They also offer up to 2-times better performance, compared with a 5-year-old PC, and double-digit gains in office productivity for everyday web browsing and light content creation over the previous generation. This leap in connectivity and performance will help empower people to focus, create and connect at home, in the office and on-the-go.”

Inte a lansat si seria i7-8500, i5-8200Y, si m3-8100Y de procesoare cu frecvente de 1.1 – 1.3 GHz, ele ajungand pana la 3.4 GHz cu TurboBoost, autonomia putand creste pana la 19 ore cu optimizari. Desigur ca toate acestea depind si de ceea ce fac producatorii cu hardware-ul pe care il ofera Intel, asa ca performantele din lumea reala pot fi cu mult diferite fata de ceea ce asteapta multa lume.