Iata ce Modele de Smartphone au EXPLODAT in Popularitate

Aceste noi modele de smartphone-uri au explodat in popularitate in ultimele luni, un numar tot mai mare de utilizatori din lumea intreaga grabindu-se sa le cumpere.

Modele Smartphone EXPLODAT Popularitate

T2 2018 a fost un trimestru fiscal foarte bun pentru unele modele de smartphone-uri, conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, cei de la IHS Markit dezvaluind ceva ce unii probabil deja stiau. Mai exact, conform celor de la IHS, in T2 2018 45% dintre smartphone-urile vandute la nivel global aveau ecrane late, adica aveau o rata de aspect mai mare de 16:9, popularitatea acestora fiind tot mai mare de la o luna la alta, asa cum este si normal.

Smartphone-urile care au ecrane late au explodat in popularitate in T1 2018, reusind chiar sa le intreaca destul de rapid pe cele care au ecrane de 6 inch, sau mai mari, iar acesta este un lucru interesant. Practic, utilizatorii prefera aceste tipuri de ecrane in defavoarea celor foarte mari, iar aici un rol foarte mare l-au avut cei de la Apple, Samsung, sau Xiaomi, care au lansat multe modele de smartphone-uri de acest gen in ultimul an.

Iata ce Modele de Smartphone au EXPLODAT in Popularitate

Modele Smartphone EXPLODAT Popularitate 1

Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus, inclusiv smartphone-urile care au camera duala sunt mai popualre decat cele care au ecrane mai mari de 6 inch si camera standard, ceva ce este destul de rar in aceste zile. In orice situatie, telefoanele cu ecrane late par sa atraga interesul unui numar tot mai mare de oameni, iar in combinatie cu margini foarte subtiri pentru ecrane, ele vor deveni alegerea principala pentru si mai multi consumatori in urmatoarele trimestre fiscale.

“Smartphones with wide-aspect-ratio displays greater than 16:9 accounted for 45 percent of global smartphone shipments in the second quarter of 2018. For smartphone shipments from the 19 leading smartphone brands, the share of smartphones with wide displays exceeded 50 percent. In the second quarter of 2018, 153 million smartphones with wide displays shipped globally.”

Piata smartphone s-a schimbat extrem de mult in ultimul an, cei de la Apple dand tonul unei reduceri substantiale a marginilor ecranelor, unii producatori reusind chiar sa le-o ia inainte in materiel de design pentru ecran. Piata va evolua intr-un ritm la fel de alert si in anii urmatori pe masura ce se va ajunge la o saturatie la nivel global si va exista o dorinta tot mai mare a oamenilor de a cumpara telefoane care sa iasa intr-adevar in evitendata cu functii inovatoare.