Huawei: SUMA URIASA Ceruta pentru Telefoanele SAMSUNG

Huawei cere o suma uriasa de la Samsung pentru telefoanele vandute. Huawei are tehnologii folosite in telefoanele coreenilor, iata cat costa licentierea lor.

Huawei SUMA URIASA Telefoanele SAMSUNG

Huawei este intr-o disputa legala noua cu cei de la Samsung, chinezii cerandu-le coreenilor sa le plateasca o suma uriasa de bani pentru telefoanele pe care le vand la nivel global in fiecare an. Vorbim despre o suma care are la baza tehnologii pe care Huawei le-ar fi dezvoltat, iar cei de la Samsung le folosesc, si pentru care ar trebui sa plateasca o taxa de licentiere, chinezii avand un numar foarte mare “in cap”, dar e greu de spus daca va fi platit.

Huawei cere de la Samsung 1.5% din incasarile generate de catre vanzarea de smarthone-uri la nivel global pentru folosirea tehnologiilor sale brevetate o suma foarte mare pentru coreeni. In T2 2018 Samsung a generat incasari de 25 de miliarde de dolari din vanzarea de smartphone-uri, iar asta ar inseamna ca Huawei ar trebui sa primeasca undeva intre 200 si 375 de milioane de dolari doar intr-un singur trimestru fiscal de la compania coreeana.

Huawei: SUMA URIASA Ceruta pentru Telefoanele SAMSUNG

Huawei cere, practic, anual de la Samsung intre 1 si 1.5 miliarde de dolari pentru tehnologiile care sunt folosite in telefoanele coreenilor, o suma uriasa, pe care cei de la Samsung n-ar prea vrea sa o plateasca. T2 2018 a fost un trimestru fiscal foarte prost pentru coreeni, incasarile fiind de obicei apropiate de 30 de miliarde de dolari in segmentul smartphone, deci Huawei vrea sa obtina venituri foarte mari doar multumita succesului telefoanelor Samsung.

“In August 2011, Huawei approached Samsung seeking a cross-license to the parties’ respective 3G and 4G SEP portfolios. […] By that time, Huawei had announced to the industry that it would demand a ‘standard’ one-way royalty of 1.5% of the sale price of devices like smartphones and tablets for its LTE/4G SEPs. […] The industry consensus, however, was that the aggregate royalty burden for all such SEPs should be a single-digit percentage, approximately 6-8%. […] Huawei’s demand thus amounted to 18-25% of the aggregate rate for all SEPs owned by every firm.”

Huawei a depus in SUA o plangere impotriva celor de la Samsung la o instanta federala, iar aceasta urmeaza sa fie judecata pentru a se vedea in ce masura chinezii au dreptate, sau nu. Daca Huawei va castiga, atunci Samsung va avea o problema foarte mare, si va trebui sa plateasca foarte multi bani pentru a putea folosi tehnologiile celor de la Huawei, profitul sau urmand a scadea simtitor, daca preturile telefoanelor nu vor creste pentru a acoperi licentele.

3 COMENTARII