5G este o MARE PROBLEMA pentru Producatorii Smartphone

5G se dovedeste a fi o foarte mare problema pentru producatorii de smartphone-uri, iata ce se chinuie sa rezolve Samsung, Huawei, LG, Xiaomi inainte de a-si lansa produsele.

5G PROBLEMA Smartphone

5G este o mare problema pentru companiile care produc smartphone-uri, tehnologia viitorului aducand foarte multe batai de cap pentru cei care se gandesc sa implementeze suport pentru ea de acum. Conform unor informatii venite din interiorul fabricilor in care se produc smartphone-uri, desi exista in momentul de fata chip-uri modem pentru a implementa 5G in telefoane, integrarea suportului nu poate fi facuta chiar atat de usor precum s-ar crede.

5G reprezinta o problema foarte mare penru producatorii de smartphone-uri deoarece acestia trebuie sa gaseasca solutii pentru a furniza energie suficienta pentru noile chip-uri, dar si pentru a le disipa caldura. Conform testelor facute pana acum, primele modem-uri 5G pentru smartphone genereaza foarte multa caldura in carcasa telefoanelor, ele avand, aparent, nevoie de solutii de racire dedicate, iar pentru ele nu prea mai e loc in carcasele dispozitivelor mobile.

5G este o MARE PROBLEMA pentru Producatorii Smartphone

5G ramane totusi o tehnologie extrem de importanta, astfel ca Samsung, LG, Huawei, Apple, si multe alte companii testeaza acum implementarea sa in smartphone-urile proprii care urmeaza sa fie lansate pe piata. Primii trei vor sa lanseze prmele smartphone 5G in cursul anului viitor, iar in momentul de fata cauta solutii pentru racirea noilor modem-uri, fiecare dintre ei avand propriile idei cu privire la ceea ce ar trebui folosit pentru o racire eficienta.

“While preparing to launch 5G-enabled smartphones in the first half of 2019, most major handset vendors are reportedly seeking new thermal management solutions in response to heat dissipation requirements under high-speed 5G environments. Android phone makers, including Huawei, Xiaomi, Oppo, Vivo, Samsung Electronics and LG Electronics, are apparently more keen than Apple on the development of 5G phones.”

5G va ajunge cu siguranta in smartphone-uri foarte curand, iar lansarea primelor procesoare produse folosind un proces de fabricatie de 7nm va ajuta la rezolvarea problemei cu disiparea caldurii, acestea functionand la temperaturi mai mici. Desigur ca pentru ca inca mai este nevoie de rabdare pentru ca implementarea 5G sa fie facuta cum trebuie, insa partea buna este ca in momentul de fata se lucreaza intens la acomodarea smartphone-urilor pentru ea, iar pana cand va fi gata, vom avea si retele pe care sa le folosim.