Huawei: ANUNTUL SURPRIZA Facut despre MATE 20

Huawei a facut un anunt surprinzator in legatura cu seria MATE 20 pe care o va lansa chiar luna viitoare, iata ce a avut de spus pentru fanii care o asteapta.

huawei anunt mate 20

Huawei a facut un anunt surprinzator zilele acestea in legatura cu seria MATE 20 si noul chip Kirin 980, pe care coreenii intentioneaza sa il integreze in doua dintre modelele de telefoane care vor fi lansate in lumea intreaga pe 16 octombrie. Mai exact, in urma lansarii seriei iPhone XS, care vine cu un nou chip A12 Bionic, foarte performant, cei de la Huawei au anuntat ca sunt increzatori ca noua serie de smartphone-uri va fi mai performanta.

Huawei a facut acest anunt in cadrul unui eveniment care a avut loc in Dubai zilele trecute, noul chip Kirin 980 avand performante inferioare celui A12 Bionic al Apple in primele teste aparute pe internet. In Geekbench diferenta in performante intre noul chip A12 Bionic si cel Kirin 980 al companiei Huawei este mare, de cam 2000 de puncte, insa in AnTuTu diferentele par sa fie mult mai mici, de doar cam 2%, desi sunt inca preliminare.

Huawei: ANUNTUL SURPRIZA Facut despre MATE 20

Huawei a anuntat cu mare fast noul chip Kirin 980 la inceputul acestei luni, in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc la IFA Berlin 2018, insa nimic nu a fost mai impresionant decat ce a prezentat Apple pentru chip-ul A12 Bionic. Huawei a afirmat ca noul sau chip are putere de procesare cu 75% mai mare decat generatia anterioara, placa video fiind cu 46% mai performanta, iar asta in timp ce eficienta energetica ar fi crescut cu 57% pentru procesor, si 178% pentru placa video.

“Procesorul lui Huawei este așteptat să debuteze cu viitorul Huawei Mate 20 Pro pe data de 16 octombrie și în timpul unei scurte prezentari în Dubai, Huawei a menționat că este sigura că procesorul va fi mai bun decât cel A12 Bionic. Kirin 980 se anunta a fi unul dintre cele mai bune procesoare pentru acest an și va fi interesant să vedem cum se compară cu cel al Apple.”

Huawei lauda noul chip Kirin 980 ca fiind extrem de eficient din punct de vedere energetic, insa pe partea de performante va fi cel mai probabil su A12 Bionic, daca nu se triseaza in teste, si sub Snapdragon 855. Avand in vedere ca Huawei triseaza in testele de performante, realitatea e greu de distins, mai ales daca acel promis Performance Mode va ramane doar la stadiu de promisiune, el reducand oricum foarte mult autonomia, si fiind cam inutil in utilizarea zilnica.

19 COMENTARII

  1. Pai da,A12 scoate stock atâta,nu are nevoie de modul turbo pentru asta. La A12 nu este normal și performance mode,e doar performance mode și atât. Doar dacă îl pui pe LPM atunci da,dar așa se comporta toate telefoanele dacă au activat LPM. Nu ma interseaza cât a scos in aprilie,vreau sa văd aceasta performanța intr-un telefon lansat efectiv,nu benchmark-uri preliminarii. Am văzut astfel de teste înainte apariției la o grămada de telefoane și rezultatul real in telefonul lansat era cu totul altul.
    Veyron a fost prima mașina comercială cu 1000 cp,punct. Cu ce ma încălzește pe mine că,sa zicem Koenigsegg,avea cu câteva luni înainte de punerea efectivă in vânzare a lui Veyron un motor care scoate și el 950 cai pe dyno? Doar motorul fără tren de rulare,cutie de viteze și altele.
    Așa și cu 3D touch,a prezentat ceva de genul Huawei înaintea de 6S/6S plus. Ce model de Huawei găsesc acum in vânzare cu 3D touch ca la iPhone?

  2. Deci la Kirin ii trebuie performance mode(un adevărat battery drainer)ca sa se apropie cât de cât de A12 stock,fără nici un fel de performance mode? ?
    E ca și cum BMW s-ar lauda in avans ca-i va rupe fâsul la următorul Ferrari iar in realitate de abia sa se apropie de el cu toate turbinele și buteliile de NOS instalate pe mașina,care pe deasupra ii mai și golesc tot rezervorul intr-o ora.

  3. Bine Raducu. Niste baietei care-si masoara putza, dar nu fac decat pipi cu ea, asa ca nu prea conteaza care o are mai lunga.

  4. Ce discutii copilaresti. Sunt ca discutiile despre masini care “prind suta” in 4,5,6,7 secunde si “merg 270, 290, 300 la ora”, dar peste tot e plin de radare, toti merg de fapt subturat “la consum”, e plin de gropi si nu avem nicio autostrada normala.
    Stiti ce fac toti dupa ce discuta ca obsedatii de punctaje in antutu si procesoare ?? Isi pun telefonul pe modul economic, care reduce viteza procesorului si rezolutia ecranului. Si din Note 9 isi transforma telefonul intr-un S6…maxim ??? Deci ce copilarii si ce pierdere de vreme ???

  5. Si tu cum crezi ca A12 scoate performanta aia ? La jumatate de frecventa sau cum ?
    Pe iOS nu vezi ce se intampla acolo, dar poti sa stii ca orice processor este controlat de un governor , care il trimite la performanta/frecventa maxima si nr de core-uri maxime cand e solicitat . Iar benchmark-ul solicita procesorul la maxim.

    Daca Kirin 980 scoate scorul despre care se vorbea in aprilie , inseamna ca e primul processor care a ajuns la performanta asta uluitoare si este egalul lui A12 – diferenta dintre ele fiind de doar vreo 6-7k in ANTUTU, adica nici 2% . Sau mai bine zis A12 a devenit egalul lui Kirin.

  6. Pai da,A12 scoate stock atâta,nu are nevoie de modul turbo pentru asta. La A12 nu este normal și performance mode,e doar performance mode și atât. Doar dacă îl pui pe LPM atunci da,dar așa se comporta toate telefoanele dacă au activat LPM. Nu ma interseaza cât a scos in aprilie,vreau sa văd aceasta performanța intr-un telefon lansat efectiv,nu benchmark-uri preliminarii. Am văzut astfel de teste înainte apariției la o grămada de telefoane și rezultatul real in telefonul lansat era cu totul altul.
    Veyron a fost prima mașina comercială cu 1000 cp,punct. Cu ce ma încălzește pe mine că,sa zicem Koenigsegg,avea cu câteva luni înainte de punerea efectivă in vânzare a lui Veyron un motor care scoate și el 950 cai pe dyno? Doar motorul fără tren de rulare,cutie de viteze și altele.
    Așa și cu 3D touch,a prezentat ceva de genul Huawei înaintea de 6S/6S plus. Ce model de Huawei găsesc acum in vânzare cu 3D touch ca la iPhone?

  7. Eject ca nu ai tr cu realitatea, pe lângă faptul ca producătorii android fabrica procesoare pe baza unei arhitecturi si licente ARM , acestea au propriile nuclee personalizate dezvoltate de ei + chipurile A Apple sunt făcute special pt iphone și folosite în android ar fii inutile
    Nici nu ar avea ce sa copieze, dacă ar fi vb de copiat

  8. Tocmai asta e frumusetea – nimeni nu copiaza procesoare , ci fiecare vine cu solutiile lui – Apple, Qualcomm,Samsung, Huawei chiar Xiaomi . Daca nu esti in tema, Apple si Samsung cel putin, fac procesoare in baza unei arhitecturi si licente ARM , deci nu e in totalitate “inventia” lor.
    Si Huawei a venit cu performanta asta inaintea Apple, deci oricum nu aveau cum sa “copieze” .

  9. Mai lasati odată testele sintetice nefolositoare, important e optimizarea OS ului, îmbunătățirea constanta a procesorului (microarhitectura, nuclee, nm ) și funcționarea cât mai buna a softului cu procesorul