Huawei: AVERTIZARE DURA Facuta de catre Chinezi

Huawei a facut o avertizare faorte dura in cursul zilei de ieri, compania chinezeasca devenind disperata in in urma scandalurilor in care a fost implicata.

huawei avertizare dura

Huawei a facut o avertizare foarte dura zilele acestea, compania chinezeasca luptand in continuare pentru a-si salva onoarea macinata de catre recentele scandaluri in care a tot fost implicata in ultimele luni. Cei de la Huawei au facut aceasta avertizare pentru autoritatile americane de la FCC, cele care si certifica produsele mobile care sunt vandute in SUA, chinezii spunand ca interdictia lor de a vinde echipamente de comunicatii va afecta lansarea retelelor 5G  in SUA.

Huawei roaga autoritatile americane sa se razgandeasca, si sa anuleze interdictia impusa companiei pentru a vinde orice fel de echipamente de comunicatie, sau dispozitive de comunicatie, care pot stoca date, in SUA. Autoritatile din SUA au impus aceasta interdictie dupa ce NSA, FBI, si CIA, au ajuns la concluzia ca produsele celor de la Huawei pot fi accesate de catre guvernul chinez, iar date confidentiale ar ajunge la reprezentantii acestora fara ca cineva sa stie.

Huawei: AVERTIZARE DURA Facuta de catre Chinezi

Huawei a negat vehement aceste acuzatii, insa nimeni nu ii prea crede, iar britanicii si australienii par sa fie de partea americanilor, in Australia fiind impusa o interdictie similara, in timp ce in Marea Britanie se discuta despre una. Pentru a convinge FCC sa o asculte, cei de la Huawei au afirmat ca au peste 500 de parteneri in afara Chinei care cumpara produse de telecomunicatii si n-au avut probleme, dara sta poate pentru ca n-au descoperit hack-urile.

“Huawei urged the Commission to consider the substantial costs of the [proposals], in particular its impact on carriers in rural and remote areas, many of whom are attracted to Huawei as a result of Huawei’s commitment to affordable, quality products and attentive customer service. Furthermore, Huawei’s lack of presence in the US would raise prices, harm competition, hinder innovation, and ultimately delay 5G deployment.”

Huawei spune deasemenea ca produsele sale sunt in principal vandute catre operatori mici din zone unde marii operatori nu au acoperire, iar interdictia ar afecta capacitatea acestora de a lansa retele 5G. Desigur ca argumentele de acest gen au sanse mici de a convinge FCC sa intervina pentru ca interdictia de vanzare a produselor Huawei sa fie ridicata, insa chinezii nu prea au altceva de facut decat sa incerce orice pentru a isi vinde iar produsele.