Huawei MATE 20 Pro: Face Unlock e o GLUMA PROASTA, e PACALIT USOR

Huawei MATE 20 Pro vine cu recunoastere faciala prin Face Unlock, insa sistemul este o gluma proasta, si a fost pacalit de o persoana care nu era inregistrata in sistem.

Huawei MATE 20 Pro Face Unlock 359866

Huawei MATE 20 Pro vine cu Face Unlock, o copie a Face ID care ar trebui sa faca recunoastere faciala pentru a permite accesul la telefon si ceea ce se afla in el, sistemul trebuind sa aiba o rata de eroare de 1:1.000.000. Din pacate, rata de eroare e 1:1, pentru ca doi jurnalisti germani au reusit sa deblocheze Huawei MATE 20 Pro fara probleme desi doar fata unuia dintre ei era inregistrata in telefon, iar clipul de mai jos sta dovada.

Huawei MATE 20 Pro se deblocheaza prin recunoastere faciala indiferent care dintre cei doi isi inregistreaza fata si o plaseaza in fata camerei telefonului, totul parand a fi o gluma proasta, dar de fapt e tehnologie chinezeasca. Huawei MATE 20 Pro are copiat Face ID la nivel teoretic, insa la nivel practic, se pare ca sistemul e o gluma la fel de proasta precum recunoasterea faciala standard pe care o ofera sistemul de operare Android, iar asta o stie toata lumea.

Huawei MATE 20 Pro: Face Unlock e o GLUMA PROASTA, e PACALIT USOR

Huawei MATE 20 Pro ar avea aceasta problema, spun jurnalistii, din cauza faptului ca ambii au barba, iar sistemul i-ar confunda unul cu celalalt, desi unul are si ochelari, iar celelalt nu are. Desigur ca ei nici nu prea seamana unul cu celalalt, insa Huawei MATE 20 Pro nu prea pare sa faca diferenta, si se deblocheaza fara probleme, totul parand a fi o foarte mare problema software pe care il are sistemul Face Unlock in momentul de fata.

Huawei MATE 20 Pro este oferit acum jurnalistilor pentru testare in forma finala, teoretic, insa cei de la Huawei spun ca aceasta problema nu a fost intalnita in testele lor, nici macar cand deblocarea s-a incercat de catre gemeni. Ca sa fiu complet sincer, e foarte penibil ca Face Unlock sa faca deblocari de acest gen pe Huawei MATE 20 Pro, iar cei de la Huawei arata iar cam cat de mult s-a chinuit Apple pentru a face ceva bun, ei avand o clona nereusita care probabil poate fi pacalita si cu poze.