Politia NU mai poate SPARGE iOS 12 pe iPhone

Politia nu mai poate sparge telefoanele iPhone care au iOS 12 instalat, iara care sunt motivele din cauza carora telefonul tau e mult mai sigur.

politia sparge iphone

Politia nu mai poate sparge iOS 12 pe telefoanele iPhone, sau tabletele iPad, cel putin asta afirma seful unui departament de politie din SUA, care afirma ca in momentul de fata nu mai pot fi accesate datele din telefoanele Apple. Pana acum, politia din SUA, si alte zone de pe glob, folosea dispozitive numite GrayKey pentru a sparge telefoanele iPhone, indiferent ce versiune a iOS rulau, insa incepand cu iOS 12 acest lucru a cam devenit imposibil.

Politia cumpara aceste dispozitive care sparg iPhone la preturi cuprinse intre 15.000 si 30.000 de dolari, insa iOS 12 le-a transformat in bucati de plastic inutile, cel putin pentru telefoanele cu cele mai recente actualizari. In vechile versiuni, politia putea extrage date din iPhone inlaturand sistemul de securitate oferit de catre Touch ID, Face ID, codurile de acces, etc, compania din spatele acestui dispozitiv avand printre fondatori si un fost inginer de securitate al Apple.

Politia NU mai poate SPARGE iOS 12 pe iPhone

Politia inca mai poate accesa un set foarte limitat de informatii din telefoanele iPhone care ruleaza iOS 12, insa autoritatile sunt cu mult mai limitate decat erau inainte ca aceasta versiune a iOS sa fie lansata efectiv. Inainte ca iOS 12 sa fie lansat, s-a spus ca politia ar putea fi blocata in totalitate de la accesarea datelor stocate in iPhone, si iata ca acest lucru s-a intampalt, spre bucuria celor care vor sa-si tina informatiile secrete, din diverse motive.

“That’s a fairly accurate assessment as to what we have experienced. GrayKey can only do what’s called a “partial extraction,” sources from the forensic community said. That means police using the tool can only draw out unencrypted files and some metadata, such as file sizes and folder structures.”

Politia a mai fost in situatii de acest gen, dispozitivele GrayKey fiind blocate si intrecut de la accesarea datelor din terminale, insa compania care a creat produsul a reusit sa depaseasca de cam fiecare data masurile de securitate impuse de catre Apple. E greu de spus daca acelasi lucru se va intampla si acum, sau politia va ramane definitiv fara posibilitatea de a mai debloca telefoanele iPhone, insa se are ca Apple se chinuie sa-si faca produsele mult mai sigure.