Apple. Scadere MARE a Cotei de Piata din cauza Mac

apple cota piata mac

Apple a inregistrat o scadere mare a cotei de piata in segmentul PC-urilor, iar asta din cauza faptului ca nu s-a prea grabit sa aduca noi modele de MacBook-uri in magazine. COnform celor de la Trendforce, cota de piata a Apple in segmentul PC-urilor, la nivel global, a scazut cu 24.3%, de la 10.4 procente la 3.9 procente, cea mai mare dintre toti producatorii.

Apple a cazut deasemenea de pe locul 4 pe locul 5 in topul producatorilor de PC-uri, fiind intrecuta de catre compania ASUS, desi si taiwanezii au inregistrat o scadere a vanzarilor. Cei de la Trendforce spun ca desi Apple a actualizat seria MacBook Pro in vara anului 2018, preturile foarte mari aplicate pentru ele inca tin la mare distanta consumatorii din lumea intreaga.

Apple. Scadere MARE a Cotei de Piata din cauza Mac

apple cota piata mac 1

Apple a avut intr-o foarte mare masura afectate vanzarile si de lansarea tarzie a MacBook Air pe pietele globale, acest produs ieftin fiind asteptat de catre foarte multa lume, iar asta a “costat” compania. Desi foarte multi oameni cumpara produsele celor de la Apple pentru ca sunt de buna calitate, si rezistente in timp, iata ca preturile tot mai mari, tin si mai multa lume la distanta.

Apple and Acer showed similar performances in Q3, shipping 3.36 million and 3.35 million units respectively. Compared with their performances in the same period of last year, however, Apple post significant declines but Acer registered growth. Apple this year adopted a new processor in its high-end MacBook Pro with OLED Bar, but the performance improvements hardly attract more customers due to the series’ high price tags.

Apple stie ca preturile mari fac produsele sale prohibitive, nu e prea interesata de faptul ca oamenii nu se prea grabesc sa i le cumpere, asa ca inregistreaza scaderi in vanzari. Daca Apple nu-si va schimba strategia privind vanzarile de Mac-uri, atunci e foarte posibil ca lucrurile sa nu se schimbe vreodata, si vanzarile sa scada in continuare in anii urmatori.