NSA. AVERTIZARE IMPORTANTA Privind Huawei si China

NSA. Importanta agentie federala americana a facut o avertizare foarte serioasa cu privire atat la compania Huawei, cat si la China, care o apara.

nsa huawei

NSA. Celebra agentie federala care are menirea de a proteja siguranta nationala a SUA, a facut astazi o avertizare foarte importanta in legatura cu Huawei si China, in lumina intregului scandal din ultimele saptamani. Conform celor de la NSA, in urma arestarii CFO-ului Huawei, care recent a fost eliberat pe cautiune, China se pregateste sa atace digital reprezentanti de rang inalt ai SUA, ceva ce era de asteptat intr-un razboi atat de aprig intre cele doua tari.

NSA. Rob Joyce este reprezentantul agentiei care a anuntat presa in legatura cu o activitate tot mai neobisnuita a Chinei in mediul online in ultimele luni, ea atingand noi cote dupa scandalul cu Huawei. Separat de atacarea unor reprezentanti de rang inalt al SUA, China ar fi intentionata sa atace inclusiv elemente cheie din infrastructura tarii, tara fiind acudata de catre NSA ca ar conduce activitati intense de spionaj in SUA in ultimele luni, ceea ce e usor de crezut.

NSA. AVERTIZARE IMPORTANTA Privind Huawei si China

NSA. Avertizarea vine in contextul scandalului cu Huawei deoarece au existat multe amenintari ale chinezilor, in special impotriva Canadei, dupa arestarea CFO-ului, insa teoretic lucrurile ar trebui sa se relaxeze. Procurorii americani ar urma totusi sa anunte punerea sub acuzare a unor cetateni chinezi pentru actiuni de spionaj in SUA, iar NSA se asteapta ca si acest acest anunt sa genereze un raspuns dur al Chinei impotriva SUA, manifestat sub forma unor atacuri cibernetice.

A senior U.S. intelligence official said on Tuesday that Chinese cyber activity in the United States had risen in recent months, targeting critical infrastructure in what may be attempts to lay the groundwork for future disruptive attacks. Joyce’s remarks coincide with U.S. prosecutors preparing to unveil as early as this week a new round of criminal hacking charges against Chinese nationals.

NSA. Recent s-a descoperit ca agenti de informatii ai Chinei au spart serverele Marriott/Starwood si au furat datele a sute de milioane de clienti, deci urmeaza un razboi surd intre cele doua tari. Avertizarile celor de la NSA cu privire la Huawei au venit inca din primavara acestui an, iar acum le face inclusiv cu privire la China, care reactioneaza extrem de dur pentru a-si proteja compania care i-ar permite sa spioneze pe oricine foloseste produsele sale.