Orange. AMENDA URIASA de la Consiliul Concurentei

Orange. O amenda uriasa a fost aplicata de catre Consiliul Concurentei impotriva operatorului de telefonie mobila, iata cat de mare este valoarea, si motivul aplicarii.

orange amenda

Orange. Cel mai mare operator de telefonie mobila din Romania a primit o amenda uriasa pentru tara noastra de la Consiliul Concurentei, aceasta fiind a doua de valoare mare aplicata companiei pentru modul in care isi desfasoara activitatea in tara noastra. Consiliul Concurentei a amendat Orange cu 1% din valoara veniturilor anuale ale companiei pentru anul 2017, adica putin peste 10 milioane de euro, la incasari totale de 1 miliard de euro in Romania.

Orange. 10 milioane de euro este o amenda pe care operatorul o “simte”, in comparatie cu amenzile de zeci de mii de LEI aplicate de catre ANPC, sau ANCOM, iar asta ar putea sa ii convinga pe cei de acolo sa aiba practici mai apropiate de lege. Amenda impusa impotriva celor de la Orange a avut la baza abuzul de pozitia dominanta pe care o are in piata de plati, dar si in cea pentru reclame prin SMS, insa desigur ca operatorul o va ataca in instanta.

Orange. AMENDA RECORD de la Consiliul Concurentei

Orange. Consiliul Concurentei a descoperit un tratament discriminatoriu pe care operatorul l-a avut fata de companiile care incaseaza plati prin SMS de pe telefoane mobile, dar si fata de cele care isi fac reclama prin SMS in Romania. Desigur ca de aici va incepe un proces legal prin care Orange va incerca sa diminueze valoarea amenzii, sau sa obtina anularea ei in instanta, insa in trecut n-a prea avut noroc in cazuri similare in care a fost amendata.

Orange. In 2011 operatorul a primit o amenda si mai mare, de aproximativ 35 de milioane de euro, care a fost redusa la 25 de milioane de euro, in urma unei hotarari ramase definitive abia in 2018. Acum, din moment ce amenda e aplicata in 2018, e posibil ca Orange sa ajunga sa o plateasca peste vreo alti 6 – 7 ani, in urma unor procese lungi, dar totul depinde si de cat de convingatoare sunt dovezile culese de catre Consiliul Concurentei.